Novi prometni režim tijekom Motovun Film Festivala

Zabranjen će biti promet Ulicom Gradiziol (M. RIMANIĆ/arhiva)
Zabranjen će biti promet Ulicom Gradiziol (M. RIMANIĆ/arhiva)

Južnim usponom na motovunsku citadelu u vrijeme trajanja filmskog festivala, od subote do srijede, zbog održavanja mira stanara bit će ograničeno kretanje pješaka u vremenu od 22 do 7 sati, odlučio je općinski načelnik Tomislav Pahović.

Takva je mjera propisana za ulice Borgo, Angela Garbizze, Pina Budičina, Rialto i Joakima Rakovca, a njima će se stanari i njihovi gosti moći kretati samo uz posebne propusnice, koje će provjeravati redari. U slučaju prevelikog broja posjetitelja općinski načelnik zbog sigurnosnih razloga može naložiti koncesionaru obustavu javnog prijevoza od Kanala do Motovuna.

Zabranjuje se promet za sva vozila Ulicom Gradiziol na istočnom ulazu u središte mjesta, osim građanima s prebivalištem u zoni zabrane i vozilima posebne namjene (policija, ambulanta, vatrogasci, službena vozila festivala, vozila za potrebe protokola, za opskrbu i čišćenje te po jedno vozilo obrta ili tvrtke koji posluju u zoni zabrane), a svi oni moraju biti označeni službenim naljepnicama na vjetrobranskim staklima. Proći, uz predočenje identifikacijskog dokumenta, mogu i vozila vlasnika kuća za odmor, ali samo na jedan sat, zbog iskrcaja stvari.

Vozilima za opskrbu u zoni je dozvoljeno prometovanje samo od 7 do 12 sati. (A. DAGOSTIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter