Novi projekt - Ljeto u Buzetu

Ove se godine prvi put organizira i Izviđački kamp, ljetno logorovanje uz rijeku Bračanu kraj Buzeta (arhiva)
Ove se godine prvi put organizira i Izviđački kamp, ljetno logorovanje uz rijeku Bračanu kraj Buzeta (arhiva)

"Ljeto u Buzetu" novi je projekt kojim su obuhvaćeni brojni ljetni sadržaji za male Buzećane, neki su novi, a neki se održavaju već godinama.

- Kao grad prijatelj djece željeli smo koordinirati i objediniti sve ljetne programe koje financijski podupiremo sredstvima gradskog proračuna te ih jednim prigodnim letkom predstaviti roditeljima i djeci, naglasila je predstavljajući sadržaje "Ljeta u Buzetu" dogradonačelnica Ana Pernić.

Ljetne mjesece, rekla je Pernić, obilježit će čak tri nova programa. Od 27. srpnja do 3. kolovoza prvi put održava se Buzz@teen - obiteljski filmski festival u organizaciji Motovun Film Festivala i Grada Buzeta. Lani su se prvi put upriličile projekcije za odrasle, a ove godine naglasak je na projekciji filmova za djecu i mlade, sa svih strana Europe - pravi festival pod vedrim nebom. U dva ljetna vikenda održat će se popodnevne projekcije za najmlađe, večernje za tinejdžere i odabrani filmovi iz programa Motovun Film Festivala za odrasle.

Tijekom tjedna održat će se filmska radionica gdje će mladi Buzećani moći naučiti kako nastaju filmovi. Predviđen je glazbeni program, ples za najmlađe, kviz, susreti s glumcima i redateljima.

Ove se godine prvi put organizira i Izviđački kamp, ljetno logorovanje uz rijeku Bračanu kraj Buzeta. Organizator je Savez izviđača Pule u suradnji s gradovima Buzetom, Čabrom i Pulom. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter