Novi predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti

S ovogodišnje Vinistre - dosadašnji predsjednik Ivica Matošević dodjeljuje nagrade najboljima (M. MIJOŠEK)
S ovogodišnje Vinistre - dosadašnji predsjednik Ivica Matošević dodjeljuje nagrade najboljima (M. MIJOŠEK)

Na izbornoj skupštini udruge istarskih vinara i vinogradara Vinistra, održanoj preksinoć u porečkom hotelu Laguna Parentium, za novog je predsjednika izabran Nikola Benvenuti, mladi vinar iz Kaldira. Na toj je funkciji zamijenio Ivicu Matoševića, koji je Vinistru vodio od 2002. godine. Matošević je ostao članom Upravnog odbora, u koji su još izabrani: Suzana Diklić, Damir Dobravac, Marko Fakin, Danijel Kraljević, Gianfranco Kozlović, Ana Peršurić i Karin Pilato.

Novi predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti pred Skupštinom je predstavio program za svoj četverogodišnji mandat, u kome će važna okosnica biti organizacija izložbe vina Vinistra, uz njeno pojačanje dodatnim sadržajima kojima bi se privukao i veći broj inozemnih posjetitelja. Nastavak aktivnosti na brendiranju Istre kao vinske regije, isticanje prednosti različitih istarskih terroira, naglašavanje autohtonih sorti kao glavnih istarskih aduta u brendiranju regije i dodatne promotivne aktivnosti za oznaku IQ - istarska kvaliteta za vino, još su neki od naglasaka iz Benvenutijeva programa.

Važna suradnja

Mario Staver, kao predsjednik Savjeta za dodjelu oznake IQ - istarska kvaliteta za istarsku malvaziju i teran, podnio je izvješće o provedbi sustava za berbu 2014. te naglasio kako je za dalju afirmaciju ove oznake važna suradnja Savjeta, udruge Vinistra i Istarske županije kako bi se time pokazala snaga oznake i potvrdila kvaliteta proizvoda. Staver se zahvalio Ivici Matoševiću za sve što je učinio da projekt IQ zaživi, te poželio Nikoli Benvenutiju kao novom predsjedniku da s istim žarom tom projektu pomogne da uhvati novi zalet. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter