Novi predsjednik pulskog HDZ-a Ivica Butorac

Ivica Butorac (Arhiva)
Ivica Butorac (Arhiva)

Novi predsjednik pulskog HDZ-a je Ivica Butorac, njen dosadašnji tajnik i vijećnik u Skupštini Istarske županije, koji je na toj funkciji zamijenio Zrinka Kajfeša. Butorac je dobio većinu glasova na ovotjednoj izbornoj skupštini gradske organizacije HDZ-a.

Iste vrijednosti

- Rad naše stranke u Puli temeljit ćemo na vrijednostima HDZ-a, koje su uvijek iste - domoljublje, narodnjaštvo, demokršćanstvo i državotvornost. Važno nam je okrenuti se svim našim članovima i što više ih uključiti u svakodnevni rad stranke. U narodnom ćemo se razdoblju, stoga, posvetiti osvježavanju i ekipiranju naših temeljnih ogranka, najavio je novi predsjednik.

Što se tiče unutarstranačkih izbora na županijskoj razini, napomenuo je da treba pričekati i vidjeti koji će biti kandidati, a on će podržati "onog kandidata koji je spreman odlučno, kontinuirano i javno zastupati domoljuban i narodnjački HDZ u Istri, bez ikakvog kompleksa i pardona prema vladajućoj opciji".

- Mi u HDZ-u se ovdje moramo početi ponašati ponosno, dostojanstveno i pobjednički, kako i priliči najvećoj hrvatskoj stranci. Istra je naš dom, naša kuća i dio Lijepe naše. Tu živimo, tu stvaramo i mi je volimo. Uz takav stav, vjerodostojnost i iskrenost prema narodu, siguran sam da će i HDZ u Istri početi ostvarivati značajno bolje rezultate, poručio je.

Jasna opozicija

Na pitanje o budućem odnosu njihove stranke prema lokalnoj IDS-ovoj vlasti, naglasio je da će zadržati jasnu ulogu opozicije, da svakog poštuju, ali se nikog ne boje te da će pulski HDZ  "jasno i glasno ukazivati na sve ono što nije dobro u radu lokalne vlasti, a tih propusta ima dosta".

Prema njegovom mišljenju, prosječan građanin Pule, bez obzira na svjetonazor, ne može biti zadovoljan transparentnošću i učinkovitošću aktualne vlasti.

- Pogledajte samo izgradnju bazena, kružni tok, kolektor kod pošte - sve su to ogromne strukturne anomalije koju si jedna ozbiljna uprava ne smije dozvoliti. Lokalna vlast nema politički monopol nad Istrom i mi ćemo nastojati prenijeti naše stavove do što većeg broja birača. Želimo biti medijski nazočni. Cilj nam je napraviti rezultatski iskorak na slijedećim lokalnim izborima i mislimo da za to posjedujemo realan potencijal. Zainteresirani smo i za razgovore sa svim nezavisnim opcijama, odnosno sa svima onima koji smatraju da bi Puli dobrodošla promjena, zaključio je Butorac. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter