Novi predsjednik laburista iz Istre?

Ticijan Peruško, Mario Radešić i Damir Ilić (C. B. G.)
Ticijan Peruško, Mario Radešić i Damir Ilić (C. B. G.)

- Odluka predsjednika Dragutina Lesara nas nije iznenadila jer, poznavajući ga, odlučio se na takav potez iz moralnih razloga. Nacionalno vijeće stranke će u subotu izabrati vršitelja dužnosti predsjednika stranke do novog sabora koji bi se trebao održati nakon ljeta, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik istarske podružnice Hrvatskih laburista Damir Ilić.

Odgovarajući na novinarska pitanja Ilić je istaknuo da će istarski laburisti imati svoj prijedlog za novog predsjednika.

- Za sada je još prerano govoriti o tome koga ćemo podržati, no ne isključujemo mogućnost da predložimo i svog kandidata iz Istre. Ne smijemo zaboraviti da je Lesar još uvijek član stranke. To nije početak kraja laburista, nego samo dio političkog rada. Uostalom, nismo niti prva, niti zadnja stranka u kojoj se takve stvari dešavaju, rekao je Ilić.

Predsjednik kluba vijećnika Laburista Mario Radešić rekao je da je to drugi početak laburista.

- To je novi početak naše stranke, a u ovakav moralan čin Dragutina Lesara mogao bi se ugledati i Zoran Milanović pa umjesto da miče svoje ministre, njegova ostavka na čelu stranke bi vjerojatno bi dobro došla SDP-u i ojačala ga, rekao je Radešić.

Radešić se osvrnuo i na inicijativu za osnivanje županovog savjeta za ekologiju i energetiku. Kazao je kako im je drago što je župan Valter Flego prihvatio tu inicijativu. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter