Novi potresi u Italiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još su dva potresa u noci sa srijede na cetvrtak pogodila sjeveroistok Italije, od kojih je jedan bio magnitude 4,3, a drugi 3,2 po Richteru, te su prouzrocila dodatnu materijalnu štetu na vec oštecenim zgradama.

Potresi su uslijedili nakon snažnog potresa magnitude 6 stupnjeva po Richteru koji je sjeveroistocni dio Italije pogodio u nedjelju. Tada je smrtno stradalo šest osoba, a pedesetak ih je ozlijedeno, izvijestile su lokalne vlasti.

- Medu stanovništvo se ponovno uvukao strah. Neko cemo vrijeme morati pricekati da se podrhtavanje malo smiri, rekao je Fernando Ferioli, gradonacelnik Finale Emilije, epicentra najsnažnijeg potresa koji se dogodio u nedjelju.

- Pokušali smo uvjeriti stanovnike da se vrate u svoje domove ako oni nisu ošteceni, no ako se podrhtavanja tla ovako nastave, to nece biti moguce, rekao je gradonacelnik, dodavši da su skloništa u regiji ispunjena do zadnjeg mjesta te da su u njima smještene citave obitelji. Neki su nakon posljednjih potresa spavali u automobilima.


Podijeli: Facebook Twiter