Novi poraz Verudeža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U igri za zaborav nogometaši «Istre 1961» upisali su novi poraz. Nakon «Zagreba», iz Pule je puni plijen odnio i «Osijek».

Za razliku od pacifisticki nastrojenih domacih igraca, koji su vecim dijelom susreta puštali protivnicke nogometaše da se mirno dodaju na sredini terena, gosti iz Osijeka su odmah pokazali da su u Pulu došli s namjerom da borbenom igrom stignu do pozitivnog rezultata.

Kao plod takve igre stigao je i slobodni udarac na 25 metara od pulskog gola koji je, malo iskosa s desne strane, izborio Kurtovic. Bila je to idealna pozicija za lijevonogog Lukacevica ciji je udarac u njegov donji desni kut Škoric uspio kratko odbiti, a pored uspavane domace obrane «otpadak» je s nekoliko metara usamljeni Pušic pospremio u mrežu – 0:1.

Pocetak nastavka nije donio pomaka u jalovoj igri domacina, no barem su rezignirani domaci navijaci mogli vidjeti borbenije izdanje svojih ljubimaca. To je još više došlo do izražaja kad je u 55. minuti umjesto indisponiranog Župana u igru ušao mladi Prelcec te vec nakon pet minuta izborio slobodni udarac na 25 metara od protivnickog gola, iskosa s lijeve strane.

Loptu je uzeo Alimi i majstorski preko živog zida zatresao gostujucu mrežu, iskupivši se na najbolji nacin za nekoliko ranije ucinjenih loših poteza. Kazna za promašaje stigla je dvije minute prije kraja susreta. «Rezervist» Kvržic je odapeo s 30-ak metara i sjajnim udarcem skinuo paucinu iz rašlji Škoriceva gola.

Tu još nije bio kraj jer je Stupic u sudackoj nadoknadi za malo bio neprecizan nakon ubacaja Prelceca, te su bodovi otputovali u Osijek.

Stadion SRC Uljanik – Veruda. Gledatelja: 1.000. Sudac: Ivan Bebek - 6. Pomocnici: Volf i Skender (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 Pušic (23'), 1:1 Alimi (63'), 1:2 Kvržic. Žuti kartoni: Stranatic (Istra 1961), Smoje, Kvržic (Osijek).

ISTRA 1961: Škoric, Markovic, Pauletic, Stranatic, Žuržinov, Kovacevic, Andelkovic, Alimi (od 76. Stupic, Župan (od 55. Prelcec), Roce (od 35. Kacic), Šehic.

OSIJEK: Kardum, Šorša, Gavric, Smoje, Lukacevic, Kurtovic (od 78. Stojkic), Pušic, Vidakovic, Jugovic (od 69. Kvržic), Milicevic (od 59. Nikšic, Barišic.


Podijeli: Facebook Twiter