Novi poetski ciklus Vjerana Tripcica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjeran Tripcic, pjesnik koji živi i radi na relaciji Buje - Rovinj - Pula preksinoc je u Multimedijalnom centru Luka predstavio svoj novi poetski ciklus naziva "Pjesnik poslije kiše". Prezentacija pjesnickog materijala odudarala je od uobicajene prakse jer je svoju "paraumjetnicku diverziju", kako ju naziva, zacinio monolozima u maniri stand-up komicara.

Tripcic sam za sebe kaže da je neiživljeni pjesnik iz istarske provincije, a predstavljene pjesme su sve redom objašnjene i zacinjene humorom koji odiše iskrenom autoironijom. Umjetnik koji sam sebe potkopava je, nažalost, rijetka pojava na kulturnoj sceni, stoga je Tripcicevo nizanje monologa i pjesama bilo više nego dobrodošlo. Monolozi su nasmijali publiku koja je ohrabrena njegovim pozivom na slobodnu intervenciju ušla u diskurs s autorom.

Što se samog poetskog materijala tice, on je satkan od dosjetki i živopisnih situacija u kojima se pjesnik tijekom svog života i rada našao - nekad kao puki promatrac, ali u vecini slucajeva kao onaj koji trpi akciju. U intermecu pjesnicke stand-up veceri publika je mogla pogledati kratak i zanimljiv videouradak "Kustos Swing" autorice Vanje Cincic.


Podijeli: Facebook Twiter