Novi penjacki smjerovi u kanjonu Mirne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Penjaci iz Hrvatske, Slovenije i Italije ukljucili su se u Buzet bolting vikend i doprinijeli opremanju dva nova sektora u kanjonu Mirne - penjalištu Buzetski kanjon.

Inicijator vikend-akcije cišcenja pristupnog puta i postavljanja novih penjackih smjerova Boris Cujic, zagrebacki penjac s 30-godišnjim stažom, posljednjih godina opremio je dosta smjerova na podrucju Istre, a najnoviju akciju proveo je uz potporu Turisticke zajednice Buzet te sponzora.

Novac se sakupljao i u rijeckom RAK-u te u sklopu RI rocka, a kasice su bile i u penjackim dvoranama Penjacki centar Zagreb te Fothia.

Cujic cesto dolazi u Istru i dobro poznaje sva penjališta. Autor je penjackih vodica za cijelu Hrvatsku. U proteklom razdoblju sudjelovao je u opremanju tzv. zimskog sektora Buzetskog kanjona i sada krece dalje.

"Prošao sam sva postojeca penjališta i fali mi novih izazova. Cijela sjeverna Istra u europskom je vrhu po kvaliteti stijena i ambijentu", pojašnjava Cujic.

U Bolting vikend ukljucio se i buzetski Sportsko-penjacki klub Vertical. Predsjednik Elvis Cerneka zadovoljan je postavljanjem novih smjerova u kanjonu Mirne - teških, koji su atraktivni vrhunskim penjacima, te lakših za amatere. U krugu od 20 kilometara Buzet ima nekoliko penjališta: Raspadalicu, Krkuž, Kompanj, Sopot kod Strane, kanjon Mirne, Nuglu i penjalište ispod Roca, s više od 200 smjerova.


Podijeli: Facebook Twiter