Novi parket za novigradsku dvoranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku je postavljanje novog sportskog poda - podnog grijanja i drvene obloge, što je najvidljiviji dio unutarnje obnove dvorane devastirane vodenom bujicom u rujnu prošle godine, nedugo nakon svecanog otvorenja.

Za ovaj je posao, vrijedan približno 1,1 milijun kuna (bez PDV-a), zadužena zagrebacka tvrtka Gamabon koja bi ga, ukoliko sve bude teklo prema planu, trebala dovršiti do kraja tjedna.

Prema informacijama iz Grada Novigrada, njemacki im je proizvodac, uzimajuci u obzir da je sportski pod uništen uslijed elementarne nepogode, izašao u susret s bitno povoljnijom cijenom, a iskorišten je i materijal spašen iz poplave, poput dijelova termoizolacije i metalnih plocica.

Istovremeno, pri kraju je i sanacija strojarskih postrojenja na kojima su zabilježena najveca oštecenja. Tehnicki pregled dvorane, koji prethodi izdavanju uporabne dozvole, predviden je u drugoj polovici svibnja, a pocetkom mjeseca u planu su oni za pristupnu cestu (ulaz sa županijske ceste Porec - Novigrad) i parkirališta.

Dio parkirališta i pristup nedavno su asfaltirani, cime je kompletirana prva faza uredenja tog prostora ispred dvorane i dobiveno 125 parkirnih mjesta. Ovdje su obavljeni i dodatni radovi za odvodni kanal - dio sustava zaštite podrucja Laco od površinskih voda sliva Marketi, koji dijelom prolazi ispod parkirališta.

Zahvati su povjereni tvrtki Cesta iz Pule, u dijelu parkirališta vrijedni su 1,11 milijuna kuna (bez PDV-a), a dvjestotinjak tisuca "teška" je dodatna investicija za kanal. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter