Novi ogranci HNS-a u Umagu

Alen Melon (M. MIJOŠEK/arhiva)
Alen Melon (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nakon što je nedavno na izbornoj skupštini podružnice HNS-a liberalnih demokrata Umag, za predsjednika izabran stari-novi predsjednik Kristian Sirotić, osnovana su četiri nova ogranka HNS –a na području Umaga: Finida, Petrovija, Moela i Marija na Krasu.

U Finidi je za predsjednika ogranka izabran Matteo Fakin, za dopredsjednika Filip Čeko, a za tajnicu Matea Šusterjater. U Petroviji će dužnost predsjednika obavljati Nermin Alagić, potpredsjednica je Nevenka Gluška, a za tajnika je izabran Svjetlan Brmalj. Ogranak Marija na Krasu dobio je predsjednicu u Spomenki Koraca, a potpredsjednicu u Suzani Diviš dok je za tajnika izabran Silvano Krajcar. Predsjednik ogranka u Moeli je Igor Premužić, potpredsjednik Mato Đukić, a poslove tajnika obavljat će Tihomir Konjević. Od predsjednika podružnice HNS-a Umag, Kristijana Sirotića, saznajemo kako su trenutno najveća podružnica u Istri i do nove godine planiraju osnovati još dva ogranka.

- Pridružuje nam se sve više mladih i nadam se da ćemo do sljedećih lokalnih izbora u svih 12 mjesnih odbora Umaga uspjeti osnovati ogranke. Percepcija o HNS-u u Umagu je pozitivna, osobito zbog rada ministrice znanosti, sporta i obrazovanja Blaženke Divjak čiji je angažman oko glavnog cilja HNS-ove nacionalne politike, provođenja kurikularne reforme školstva neprocjenjiv, izjavio je Sirotić. (S. Bo.)


Podijeli: Facebook Twiter