Novi odašiljac za bolju cujnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi odašiljac Radio Pule smješten je na Muzilu, umjesto dosadašnjeg na Velom Vrhu, cime bi se još bolje trebalo pokriti podrucje južne Istre i smanjiti smetnje koje dolaze iz Italije na pulskoj frekvenciji - 100,0 MHz.

- Najbolje je kada signal dolazi s mora kao što mi sada imamo odašiljac na Muzilu snage pet kilovata, koji je nakon probnog roka službeno zapoceo s radom u subotu, umjesto prijašnjeg jednog kilovata, kaže pomocnik ravnatelja Hrvatskog radija za regionalne centre Elvis Morina te dodaje da im je daljnji cilj pojacati odašiljace i u drugim istarskim gradovima i doprijeti do što veceg broja slušatelja s obzirom na javnu ulogu Hrvatskog radija.

Problem cujnosti Radio Pule te potrebu za njegovim rješavanjem istaknula je još u ožujku glavna urednica Silva Celebrini kada je za naš list govorila o programskim novostima najstarije istarske radio postaje. Napominje da bi ovim odašiljacem koji je postavila tvrtka Odašiljaci i veze, prema posebnom ugovoru s MORH-om, trebali znatno poboljšati slušanost na podrucju Pule i u obalnom dijelu, u mjestima kao što su primjerice Premantura i Banjole, gdje se dogadalo da se Radio Pula ne cuje.


Podijeli: Facebook Twiter