Novi natječaj za direktora HTZ-a

Darko Lorencin (M. ANGELINI)
Darko Lorencin (M. ANGELINI)

Iako se jučer u Zagrebu trebala donijeti odluka tko će zasjesti na upražnjeno mjesto čelne osobe Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice na sjednici Turističkog vijeća, ona se nije održala. Kao razlog u HTZ-u navodi se odgoda zbog sjednice Vlade koja je zakazana u istome terminu u kojem je bilo predviđeno održavanje sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice.

Ipak, kako piše Poslovni dnevnik, resorni ministar Darko Lorencin i predsjednik HTZ-a odlučio je poništiti natječaj jer nijedan kandidat nije dovoljno dorastao toj funkciji, iako su dvoje koji su ušli u završnicu - Ivana Šoljan i Ivica Vrkić - udovoljavali formalnim uvjetima.

Poslovni dnevnik ove podatke neslužbeno saznaje te navodi da se Lorencin odlučio na taj potez navodno zbog pritiska članova Vijeća HTZ-a koji nisu bili zadovoljni kandidatkinjom Šoljan za koju je dio smatrao da je za nju natječaj i namješten. Navodi se i da je dio članova Turističkog vijeća imao namjeru glasati za Vrkića, ali i da je većina tražila prolongiranje odluke.

Na telefonskoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice donesena je odluka  o raspisivanju novog natječaja za izbor direktora ili direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

- Nakon razmatranja pristiglih kandidatura, postignuta je suglasnost i donesena je odluka da se niti jedan od kandidata ne izabere za novog direktora Glavnog ureda te da se natječaj ponovi. Članovi Turističkog vijeća su se usuglasili da je Hrvatska turistička zajednica stabilan sustav koji je tijekom postupka izbora novog direktora u cijelosti izvršavao svoje zadaće utvrđene Programom rada za 2014. godinu, poručuju iz Hrvatske turističke zajednice. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter