Novi moderan i funkcionalniji pauk na pulskim ulicama

Novi pauk patrolira pulskim ulicama (M. ANGELINI)
Novi pauk patrolira pulskim ulicama (M. ANGELINI)

Od jučer pulskim ulicama, pogotovo onim najfrekventnijim središta grada, patrolira nova "zvijer" Pula parkinga. Novo vozilo pauk, najsnažnije i najmodernije specijalno vozilo za premještanje vozila tvrtke Iveco, od jučer će biti zaštitni znak Pula parkinga. Kako nas je izvijestila Gracijela Blašković, nabavljeno je nakon javne nabave raspisane početkom godine u kojoj je ponuda Iveca bila jedina i ispod procijenjene vrijednosti, a novi je pauk vrijedan 133 tisuće eura (s PDV-om). Uzet je na leasing od pet godina kod Erste&Steiermärkische S-Leasing, a dosadašnji pauk vraćen je leasing kući.

- Riječ je o ulaganjima u modernizaciju, novi pauk bit će puno brži i efikasniji, odnosno funkcionalniji od dosadašnjeg. Prema karakteristika riječ je o trenutno najboljem vozilu na tržištu, koji je javnom nabavom uzet vrlo povoljno obzirom na karakteristike. Riječ je o ulaganju kojim ćemo unaprijediti rad što je pogotovo važno u ljetnim mjesecima, kaže direktor Pula parkinga Branislav Bojanić.

Oduševljenje novim vozilom nije krio voditelj službe pauka u Pula parkingu Dubravko Kolec, koji je istaknuo da novi pauk može premještati čak i mini-buseve, da o raznim kombijima i ne govori. Pritom ističe puno brže, s obje strane vozila, djelovanje prilikom premještanja vozila, te prilagođavanje vozila gradskim uvjetima vožnje.

- Za razliku od starog pauka novi je u cijelosti koncipiran i prilagođen uvjetima djelovanja po gradu. Riječ je o Euro 6 motoru, najmanjih mogućih emisija štetnih plinova, s kranom koji se može izvući deset metara pa možemo djelovati na najnepristupačnijim mjestima. Povećana mu je i nosivost u odnosu na starog pauka, ovaj novi može podizati 4,5 tone teška vozila. Tu je i kompletno elektroničko upravljanje, novi koncept dizalice prema najvišim normama gdje je osigurana zaštita radnika ili oštećenja vozila. Također, tu je i nadzor, sigurno rukovanje, automatski mjenjač prilagođen gradskoj vožnji, te mogućnost samoniveliranja što je posebno važno na uzbrdicama/nizbrdicama, pojašnjava jedan od vozača nove Pula parkingove "zvijeri" Denis Rojnić. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter