Novi ministri bit će predstavljeni nakon lokalnih izbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, otvarajući sjednicu Vlade, poručio da će nove ministre, nakon što je razriješio četvoro Mostovih, Hrvatskome saboru predstaviti na sjednici nakon lokalnih izbora.

"Sabor je odlučio imati pauzu do lokalnih izbora. Nakon lokalnih izbora krenut će nova sjednica i u tom trenutku predstavit ćemo i nove ministre u Vladi", rekao je.

Važnim pritom ističe da se Vlada, u ovom ozračju lokalnih izbora, koncentrira na svoje zadaće i nastavi funkcioniranje sukladno svome programu "onim ključnim, temeljnim pitanjima koja su od životnog interesa svih naših ljudi".

U tom kontekstu izrazio je zadovoljstvo jer je u srijedu održana prva sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju na kojoj je predstavljen niz mjera važnih za rješavanje, kako je rekao, strateški gledano ključnog pitanja za budućnost zemlje.

Od svih relevantnih ministarstva premijer očekuje da u sljedećim tjednima, zajedno s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedu temeljite detaljne konzultacije te da, uz mjere koje će biti usvojene već idući tjedan, a tiču se konkretnih financijskih i u proračunu predviđenih sredstava, pripreme i druge mjere kojima će s rješavati ovo važno pitanje.

Vlada će, naime, kako je najavljeno na sjednici Vijeća, idući tjedan u saborsku proceduru uputiti  prijedlog izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojima bi se one povećale.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter