Novi mandat ravnateljici kazališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko vijece je krajem prošlog tjedna izglasano je imenovanje Gordane Jeromela Kaic na mjesto ravnateljice Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Vijece je, nakon pozitivnog ocitovanja Kazališnog vijeca, prihvatilo jedinu prijavu na natjecaj za ravnatelja INK-a, onu dosadašnje ravnateljice Gordane Jeromela Kaic, ciji mandat istjece za šest mjeseci. Dobila je mandat i za iduce cetiri godine te ce INK voditi i od 2011. do 2014. godine.

- Zahvaljujem na podršci Kazališnom i Gradskom vijecu. Ustrajat cu u promicanju i afirmaciji našeg kazališta s programima kojima je osnovni kriterij izvrsnost u kreativnosti, na radost svih konzumenata ponude grada, regije i šireg okruženja, izjavila je u ponedjeljak Jeromela Kaic.

Na zadnjoj sjednici Kazališnog vijeca prihvacen je i financijski plan i program za 2010. Od planiranih devet milijuna kuna iz raznih proracuna te iz vlastitih prihoda i sponzorstava INK ce raspolagati s 6,53 milijuna kuna, što ce rezultirati redukcijom programskog plana.

Sjednici je prisustvovala i Lidija Musi, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu pri pulskom Odjelu za društvene djelatnosti, koja je napomenula da su u tijeku dogovori izmedu Grada Pule i Istarske županije o ulasku Županije u vlasnicku strukturu kazališta. Grad je predložio da Županija ude u osnivacku strukturu kazališta u omjeru od 20 posto.


Podijeli: Facebook Twiter