Novi Lonely Planet vodic o Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji turisticki vodic na svijetu, Lonely Planet, izdao je broj za ožujak 2011. godine na 351 stranici u kojem je glavna tema Hrvatska. Autori izdanja Lonely Planet "Croatia", Anja Mutic i Iain Stewart, prenose informacije i podatke prikupljene osobnim iskustvom proputovanja svim dijelovima Hrvatske.

U prvom dijelu donose preporuke za planiranje putovanja poput korisnih informacija, klimatskih uvjeta po mjesecima kroz godinu, itinerere i upoznavanje s hrvatskim regijama popraceno s pregršt fotografija.

Drugi dio vodica posvecen je upoznavanju Hrvatske kroz njenu povijest, kulturu, ljude, obicaje, prirodna bogatstva te umjetnost. Nastavljaju s 43 mape te detaljnim opisima i informacijama o pojedinim odredištima te savjetima korisnim svakom turistu vezano uz iste.

Posljednje poglavlje posveceno je konkretnim kontaktima i uputama o gastronomiji, smještaju, restoranima, kinima i kazalištima, radnom vremenu javnih institucija, banaka, pošti te ostale važne turisticke informacije prikazane kroz, kako ga nazivaju "Uputama za preživljavanje", formirajuci informacije o Hrvatskoj, kako sami navode, "direktorijem pojmova od A do Z".

Turisti dobivaju osnove snalaženja na hrvatskom jeziku te korisne fraze koje mogu zatrebati na svakom putovanju. Lonely Planet "Croatia" dostupan je u tiskanom i on-line formatu te se može nabaviti u knjižarama diljem svijeta na engleskom, talijanskom, francuskom i njemackom jeziku, a od listopada 2011. godine bit ce dostupan i na portugalskom.


Podijeli: Facebook Twiter