Novi logo i web-stranica Dana Julesa Vernea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi koncept kulturno-turisticke manifestacije Dani Julesa Vernea u petak je u gradskoj velikoj vijecnici predstavljen na konferenciji za novinare koju su organizirali Grad Pazin i Turisticka zajednica središnje Istre.

- Osnovni je cilj manifestaciju pretvoriti u prepoznatljiv turisticki dogadaj i doživljaj Pazina koji ce privuci brojne posjetitelje te ukljuciti lokalno stanovništvo, kazao je pazinski gradonacelnik Renato Krulcic te napomenuo da, premda se manifestacija održava 14. put, ove ih godine prvi put partnerski organiziraju Grad Pazin i TZSI te ostali suradnici.

Dani Julesa Vernea trajat ce pet dana, od 22. do 26. lipnja, a sastojat ce se od niza kulturnih, zabavnih, kreativnih, avanturistickih i turistickih programa. Udarni dan manifestacije bit ce 25. lipnja, kada ce se stari dio grada vratiti u 1867. godinu u kojoj se odvija radnja Verneovog romana "Mathias Sandorf", a na autenticni doživljaj utjecat ce ulicni uresi te kostimirani sudionici odjeveni u pucane, dame i gospodu, glazba iz 19. stoljeca, autohtona gastronomska ugostiteljska ponuda…



Za djecu ce se u danima koji prethode manifestaciji održati kreativne radionice na kojima ce izradivati ulicne urese za povratak grada u 19. stoljece, a bit ce organiziran i "Djecji kutak kapetana Nema".

- Još jedna dimenzija manifestacije koju bismo htjeli naglasiti su neobicna putovanja, Voyages extraordinaires, koja ukljucuju let balonom, Put u središte Zemlje (speleološko spuštanje u samo grotlo Pazinske jame do podzemnog jezera, op.a.), Stazom Mathiasa Sandorfa (izlet vlakom, busom, brodom, biciklom i pješice na potezu Pazin - Limski kanal - Rovinj, op.a.) i ostale za koje želimo da se promoviraju na manifestaciji, ali da postanu cjelogodišnja turisticka ponuda, kazao je direktor TZSI-ja Radenko Slokovic.

Viša strucna suradnica u gradskoj upravi Ranka Šepic predstavila je novi vizualni identitet manifestacije koji se sastoji od stiliziranog oblika balona na topli zrak koji je tijekom godina postao zaštitni znak pazinske manifestacije. Autorica logotipa je graficka dizajnerica Barbara Galant iz Žminja.

Najavljene su i nove internetske stranice www.julesvernedays.com koje ce biti moguce posjetiti od ponedjeljka. Izradila ih je zagrebacka tvrtka Virtus dizajn, a engleski naziv domene odabran je zbog lakše pronalaska prilikom pretraživanja. Naime, hrvatski naziv ime slavnog francuskog pisca (Dani Julesa Vernea) izrice u genitivu. Web-stranice ce u pocetku biti prevedene na engleski jezik, a kasnije se planiraju talijanske, njemacke i francuske inacice.

Predstavljeni su i simpaticni stranicnici (bookmarkeri) s motivima manifestacije, a najavljeno je mnogo snažnije marketinško oglašavanje, pa bi od ponedjeljka u Pazinu, ali i drugim hrvatskim gradovima, trebali osvanuti jumbo plakati Dana Julesa Vernea.


Podijeli: Facebook Twiter