Novi list i službeno ima novog vlasnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Investicijsko društvo Interkapital iz Zagreba u petak je na svojim internetskim stranicama i službeno potvrdilo da je provedena transakcija, odnosno prodaja dionica Novog lista d.d. po nalogu Zagrebacke banke kao založnog vjerovnika.

Ukupno 48.191 dionica ili 80,32 posto udjela u Novom listu prodano je za 86.012.000 kuna. Novi vecinski vlasnik rijecke nakladnicke kuce je tvrtka Alberta Faggiana Andre' d.o.o. iz Pule koju je Interkapital obavjestio da je pri Središnjem klirinškom depozitarnom društvu provedena i preknjižba dionica na ime novog vlasnika.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, komentirajuci prodaju Novog lista, naglasio je da je dobro da je postojalo zanimanje za kupnju, no u isto je vrijeme izrazio žaljenje što ono nije bilo još vece i što se nije okupilo još više ponudaca.

- Žao mi je što banka nije dala veci rok ponudacima jer bi se time vjerojatno postigla i veca cijena, kazao je Komadina.

Dodao je da bi novi vlasnik trebao sada iskazati dobre i casne namjere te je izrazio nadu da ce "kupoprodaja rezultirati novom kvalitetom Novog lista".

Rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel izjavio je da mu je žao da se Novi list našao u takvoj situaciji. To je, dodaje, posljedica promjena vlasnicke strukture iz 2008. godine. Po njegovim rijecima, za ovostanje odgovorni su kako dosadašnji vlasnik (Dioki), tako i oni koji su mu prodali svoje udjele.

- Poznato je da je dosadašnji vlasnik bio u velikim financijskim i drugim problemima te se ocekivalo da ce doci do prodaje Novog lista. Mislim da je dobro da je ostao u vlasništvu tvrtke iz Hrvatske, komentar je istarskog župana Ivana Jakovcica, dok je pulski gradonacelnik Boris Miletic istaknuo da su Glas Istre i Novi list i dosada vrlo dobro suradivali.

- Ovime je zapravo postignut sinergijski ucinak i mislim da je to samo dobro za tu novinsku kucu, smatra Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter