Novi list će se žaliti na zahtjev za predstečajem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poslovodni kolegij Novog lista na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kneževićem, zajedno sa sindikatima, predstavnicima  radnika u NO-u i ogrankom HND-a odlučio je u ime Novog lista d.d. uputiti žalbu na prijedlog predstečajne nagodbe koji je prošlog tjedna podnio drugi član Uprave Albert Faggian.

U žalbi se navode dva bitna razloga. Prvi je pojava nove činjenice i to što je istoga dana kada je doneseno rješenje o privremenoj mjeri od strane Nagodbenog vijeća protiv Alberta Faggiana, kao člana Uprave dužnika, podignuta kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Zbog toga je, kao i zbog njegove povezanosti sa predstečajnim postupcima Glasa Istre novine i Glasa Istre trgovina, zauzet stav da  nema legitimitet u ime Novog lista, kao dužnika, potpuno samostalno sudjelovati u postupku pripreme, sastavljanja i dostave nedostajuće dokumentacije po donesenom zaključku Nagodbenog vijeća od 12. lipnja 2014. godine. Neprihvatljivo je i da bude i potpisnik tako sačinjene dokumentacije.

Drugi razlog ulaganja žalbe je što je Nagodbeno vijeće prihvatilo prijedlog Alberta Faggiana i za povjerenika predstečajne nagodbe imenovalo Andreja Sablića iz Rijeke. Naime, ovo imenovanje smatra se neprihvatljivim u Novom listu jer je riječ o sukobu interesa, budući da je imenovani ujedno i povjerenik u društvima Glas Istre novine i Glas Istre trgovina koji su glavni dužnici Novog lista d.d. te Novom listu kao dužniku time ne može biti osiguran transparentan i pravedan postupak predstečajne nagodbe.

Nadzorni odbor odbio opoziv Faggiana iz uprave

Nadzorni odbor Novog lista odbio je prihvatiti prijedloge predstavnika radnika o opozivu člana uprave, ujedno i većinskog vlasnika Novog lista Alberta Faggiana, glasavši neriješeno, tri naprema tri. Prijedlog za opoziv podnio je predstavnik radnika u NO-u Damir Cupać na sjednici kojoj su prisustvovali predstavnici sva tri sindikata u Novom listu i predsjednik podružnice HND-a.

Cupać je predložio da se Alberta Faggiana opozove iz Uprave zbog činjenice da ne radi u interesu tvrtke, zbog čega je policija podnijela i kaznenu prijavu. Također, zatraženo je i vraćanje jednočlane Uprave te vraćanje ovlasti Nadzornom odboru, ali prijedlozi u konačnici nisi prihvaćeni. Protiv su bili predstavnici iz kvote većinskog vlasnika - predsjednik Bruno Bulešić te članovi Igor Merlić i Radislav Đurović, koji je o prijedlogu, uz suglasnost ostalih članova, glasovao telefonom. (N. L.)

 


Podijeli: Facebook Twiter