Novi letovi iz francuskog Nantesa za Pulu 


Jedna od dvije nove zračne linije koje francuska aviokompanija Volotea iduće godine uvodi iz Francuske za Hrvatsku povezat će Pulu s Nantesom, uz također novu liniju iz Nice za Split te četiri nove linije iz drugih europskih odredišta. Prvi put zrakoplovi kompanije Volotea slijetat će u pulsku Zračnu luku, a redovna linija vozit će jednom tjedno, srijedom, od 30. svibnja do konca rujna. U Pulu će stizati oko 11 sati i nakon pola sata je povratak za Nantes. Pulu s Francuskom od lani povezuje i kompanija easyJet čiji zrakoplovi lete iz Pariza, s aerodroma Charles de Gaulle, što se nastavlja i ove sezone, triput tjedno, od sredine lipnja do konca rujna.

Istra na sajmu u Nantesu

- Nova je linija za nas vrlo bitna jer nas povezuje s tržištem koje nam je "deficitarno", a još je važnije što je otvaramo s novom aviokompanijom koja dosad nije povezivala Istru i Francusku. Upravo zato Istra će biti prisutna na turističkom sajmu u Nantesu, koji se održava od 26. do 28. siječnja, kako bismo dali podršku novoj liniji i da zajedno s aviokompanijom Volotea priredimo dodatni medijski prostor za turističku promociju Istre. Turistički sajam smo odabrali upravo zbog toga, a pozvat ćemo hotelijere i sve koji žele doći zbog razvijanja posla, kaže direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Posebno ističe važnu ulogu u pregovorima za liniju Nantes - Pula direktorice ureda HTZ-a u Parizu Danijele Mihalić Đurica. Kruna je to, kaže Ivošević, i četverogodišnjih nastojanja i zajedničkih akcija županijskog TZ-a i pulske Zračne luke. S direktorom međunarodnog razvoja aviokompanije Volotea, Edom Friartom, na Međunarodnom nautičkom sajmu koji do nedjelje traje u Parizu, razgovarao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić. Riječ je o kompaniji koja će u idućoj godini s 300 linija povezivati 78 europskih gradova u 13 država.

- Volotea predstavlja najbrže rastuću aviokompaniju na francuskom tržištu kojoj je Hrvatska jedna od ključnih destinacija, a to pokazuje i porast sjedala prema hrvatskim odredištima za čak 44 posto u 2018. godini. Riječ je o čak šest novih aviolinija, sa spomenute dvije nove iz Francuske za Pulu i Split, kaže direktor Staničić te prenosi najave o mogućem otvaranju novih linija Volotee u sljedećim godinama za Pulu, Rijeku, Zadar i Zagreb, kako iz Francuske, tako i iz drugih europskih baza. Nove linije iz Francuske za Hrvatsku najavljuje i francuska direkcija kompanije Germania koja je ove godine uvela redovnu liniju iz Toulousea za Dubrovnik.

Francuzi devet posto u plusu

Ove godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka Francuza, što predstavlja porast od devet posto, te rekordnih 2,1 milijun noćenja, što je porast od pet posto u odnosu na prošlu godinu. Ostvarena su i značajna povećanja u selektivnim turističkim oblicima turizma. Tako je u nautičkom čarteru broj francuskih turista 11 posto veći, a ostvarili su šest posto više noćenja. Francuskih gostiju sve je više i izvan glavne sezone te u kontinentalnim županijama i gradu Zagrebu koje dosad nisu pohodili u većem broju, izvješćuju iz HTZ-a. (Duška PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter