Novi krov za sportsku dvoranu u Labinu

Radovi na krovu dvorane (R. SELAN)
Radovi na krovu dvorane (R. SELAN)

Popravak lučnog krova Školske sportske dvorane Srednje škole Mate Blažine, što je prva faza njene obnove, napreduje prema planu, doznajemo iz tvrtke De Conte iz Labina, izvođača radova.

Radovi su počeli prošlog tjedna, odmah nakon završetka nastave, a prema ugovoru s Istarskom županijom, koja je vlasnik objekta, trebali bi biti obavljeni u 45 radnih dana ili do kraja kolovoza. Zahvat se sastoji od postavljanja nove izolacije i limenog pokrova na 1.555 četvornih metara krova te nove rubne limarije.

Županija je od De Contea zatražila da uz to ispita stanje svjetlarnika na sjevernoj i južnoj fasadi i dostavi joj promotivnu ponudu popravka ili zamjene, što je dio druge faze obnove, koja obuhvaća ostali dio objekta.

Polovicu od 942 tisuće kuna obnove krova snosi Grad, o čemu je sa Županijom potpisao sporazum početkom svibnja. Tada je definirano i da će u gradskom proračunu za 2014. godinu biti osigurana sredstva za drugu fazu obnove procijenjenu na 12 milijuna kuna, pri čemu se računa i na pomoć Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Također, gradska vlast će istražiti mogućnost da se u sklopu te faze ogradi i natkrije obližnje asfaltno rukometno igralište, čime bi se ublažio kronični nedostatak prostora za sportske aktivnosti u gradu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter