Novi kreveti za pulsku neurologiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva suvremena bolesnicka kreveta s opremom i antidekubitalnim madracima donirao je pulski Lions club Djelatnosti za neurologiju pulske Opce bolnice. Oprema vrijedna 33.700 kuna vec služi najtežim bolesnicima na odjelu intenzivne njege.

S boljom je opremom medicinskim sestrama lakša njega bolesnika, što je važno buduci da je pacijenata sve više, rekla je glavna sestra neurologije Nives Radolovic.

Kako doznajemo od šefice neurologije dr. Lorene Radolovic Prenc, u ovoj djelatnosti se godišnje lijeci 1.700 bolesnika, a kroz hitnu ambulantu prode još 8.000 ljudi. Kontinuirano je na odjelu 50-ak pacijenata, premda su s HZZO-om ugovorene samo 32 postelje.

Da bi svi teški bolesnici imali najbolje krevete, bilo bi potrebno još pet takvih postelja. Madrace i krevete treba stalno obnavljati, jer se neprekidno koriste. Do sada su oni najlošiji u cijeloj bolnici zamijenjeni, vecim dijelom iz donacija, dodala je glavna sestra bolnice Mira Bencic.

Predsjednica Lions cluba Pula Alida Perkov dodala je da su puno energije uložili u prikupljanje tih 33.700 kuna. U tu svrhu održan je bal pod maskama s lutrijom i aukcijom, u kojoj su sudjelovali brojni sponzori. Zajedno s kolegicama iz Lions kluba Ljiljanom Dravec i Vesnom Plavšic najavila je da ce i dalje pomagati bolnici. (J. ORLIC)


Podijeli: Facebook Twiter