Novi krediti za istarske obrtnike

S potpisivanja ugovora o suradnji između istarske Obrtničke komore i Erste banke (M. ANGELINI)
S potpisivanja ugovora o suradnji između istarske Obrtničke komore i Erste banke (M. ANGELINI)

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska i direktor direkcije malog poduzetništva Erste banke Ivica Brčić danas su u Puli potpisali ugovor o suradnji u kreditiranju obrtnika, članova ove komore.

Erste banka obrtnicima nudi investicijske kredite i one za financiranje trajnih obrtnih sredstava, uz rok otplate od deset, odnosno sedam godina te poček od 24, odnosno 12 mjeseci. Kamatne stope za investicijske kredite kreću se od 5,5 do 6,75 posto, ovisno o bonitetu klijenta, investiciji i instrumentima osiguranja. Za kreditiranje trajnih obrtnih sredstava obračunava se kamata između 6,5 i 7,5 posto.

- Svi znamo kakva je danas gospodarska situacija. Vjerujemo da će sredstva koja se ovim ugovorom stavljaju na raspolaganje pomoći u poslovanju obrtnika i utjecati na početak toliko potrebnog investicijskog ciklusa. Obrtnička komora će i dalje tražiti kvalitetne partnere za suradnju te na taj način nastojati doprinijeti poslovanju obrtnika. Već radimo na sklapanju sporazuma s institucijama i tvrtkama koje će pod povoljnijim uvjetima obrtnicima ponuditi usluge s područja obrazovanja, sanitarnih usluga i zaštite na radu, najavio je Paliska.

Brčić je dodao da je Erste banka usmjerena prema malom i srednjem poduzetništvu te stanovništvu, kao i praćenju kvalitetnih projekata koji potiču razvoj realnog sektora i rast zaposlenosti u tom segmentu. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter