Novi jazz za malo publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dio besplatnog dvodnevnog glazbenog programa u Multimedijalnom centru koji uz potporu Grada Rovinja i njegove Turisticke zajednice prireduje rovinjski Studio D.P., protekao je u znaku maškara. Dok je bilo maškaranih mališana MMC je bio pun. No, kada su na red došli glazbeni znalci, publika se prorijedila, pokazavši još jednom da Rovinjci baš i ne «šmirglaju» urbanu glazbu.

Iako se od Nove godine u Rovinju gotovo ništa ne dogada, mnogi radije ostaju kraj svojih televizora ili u zadimljenim kaficima, nego da dodu u MMC.

Izvrsni gipsy swing jazz sekstet Hot club de Istra iz Pazina, koji njeguje raznolike nove jazzerske pravce, svirao je samo za nekolicinu poznavatelja dobre glazbe. Ni legendarni rockeri iz grupe V.E.2 koji su nastupili s prijateljima, medu kojima su bili dogradonacelnik William Uljanic, celnik rovinjske Ladonje Ivo Uccio Miletic i svestrani glazbenik Zoran Božic iz Studija D.P., nisu privukli dodatnu publiku.



Ono što je trebalo biti fešta živnulo je tek na kraju, kada je zasvirao cover Master band Stojana Milenkovica. Kvintet s raznolikim repertoarom zapoceo je sa svirkom kada mladi Rovinjci obicno krecu u nocni život, pa ih je privukla živa glazba u središtu grada.


Podijeli: Facebook Twiter