Novi Jamiroquai

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je na Otvorenom radiju premijerno emitiran singl Jamiroquaia "White Knuckle Ride", a ovom plesnom pjesmom ikone britanskog acid jazza i funka nakon pauze od punih pet godina najavljuje novi, sedmi studijski album "Rock Dust Light Star". Novi se album na tržištu treba pojaviti u studenom, a prije toga bit ce objavljen drugi singl "Blue Skies".

Dok se mnogi izvodaci pod utjecajem dancea i disca okrecu elektronici, Jamiroquai novim albumom, kako najavljuju na svojoj službenoj internetskoj stranici, rade odmak od tog trenda i okrecu se organskom, živom zvuku.

- Sve je na albumu živo. To je zaista album grupe. Iako je naš posljednji album bio fantastican, cijela je stvar pocela zvucati sterilno. Ovog puta smo uhvatili duh naših živih nastupa, kaže Jay Kay.

Jamiroquai su svoj debitantski album "Emegency On Planet Earth" objavili 1993. Godinu dana kasnije slijedi "The Return Of The Space Cowboy", da bi treci album "Travelling Without Moving" objavili 1996. Tri godine kasnije izdali su "Synkronized", zatim 2001. "A Funk Odyssey", a posljednji studijski album "Dynamite" objavili su 2005. godine. Osnovani su 1992. u Londonu u jeku nastanka žanra acid jazz, a dosad su prodali preko 25 milijuna albuma i objavili više od 20 hit singlova.

Jamiroquai i karizmaticni frontmen Jay Kay nastupili su u dva navrata u pulskoj Areni, 2002. i 2005. godine, s time da je prvo pulsko gostovanje bio pravi glazbeni spektakl pred nikad punijom i rasplesanijom Arenom.


Podijeli: Facebook Twiter