Novi izvođači na Seasplashu i Dub Yoga


Točno mjesec dana prije Seasplash festivala, s više od deset novopotvrđenih imena program 13. ove manifestacije koja će se od 16. do 19. srpnja održati na tvrđavi Punta Christo. Nova imena su New York Ska-Jazz Ensemble, Iphaze, ST!llness, Dubble i još neka.

Ove godine Seasplash blisko surađuje s Goulash Disko festivalom. Nakon dvije godine održavanja na otoku Visu, Goulash Disko dolazi nam u goste na tvrđavu Punta Christo i to baš u vrijeme održavanja Seasplasha, od 16. do 19. srpnja. Posjetitelji oba festivala dobit će dva sjajna festivalska iskustva! I to po cijeni jednog.

Na Seasplash dolaze tako New York Ska-Jazz Ensemble, međunarodno priznata studijska grupa i koncertna atrakcija, utemeljitelji su ska-jazz žanra. Tu su i iPHAZE je francuski duo, čiji se jedinstveni set-up sastoji iz bubnjeva, audio strojeva, ali i sinkroniziranog video sadržaja. Stiže i jedno poznato domaće ime, grupa ST!llness iz Splita, a od hrvatskih snaga tu je i dub duo Dubble kojeg čine Vanja O. i Jadranko K.

- Dubolik (ex Radikal Dub Kolektiv). Siti Hlapci su slovenska reggea skupina, koja 18 godina širi svoj zvuk kroz reggae kulturu i odašilje pozitivan signal u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Austriji.

Tu su još i Nagual X, Botza Sound System, Banana Zvuk, Bass Matters Sound System, Sub:tribe, Lazy Face, Visualia Crew, Lumenartist. Novitet na ovogodišnjem Seasplashu je Dub Yoga. Besplatna za sve posjetitelje sa ulaznicama.

Praksa Dub Yoge sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio vremena posvetiti će se vježbanju u paru i akrobatskoj jogi (acro-yoga). Acro-yoga je zabavan način gdje ljudi u paru izvode vježbe iz joge gdje je jedna osoba baza, dok druga leti sama ili uz nečiju pomoć.

Za sve navedeno nije potrebno nikakvo predznanje, jedino malo dobre volje. Idealno je da oni koji žele prakticirati jogu ponesu svoju prostirku za vježbanje (karimat). To nije neophodno i obična prostirka za plažu može poslužiti. Planirano vrijeme odvijanja joge je od 18.30 do 20.30, na plaži, u hladu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter