Novi istarski vodeni park otvara vrata 16. svibnja

Vodeni park Aquacolors (M. MIJOŠEK)
Vodeni park Aquacolors (M. MIJOŠEK)

Ubrzano se privode kraju zadnji radovi na drugom vodenom parku u Istri - Aquacolorsu u Poreču na lokalitetu Mornarica u smjeru Funtane čije je otvaranje zakazano za 16. svibnja. Stotinjak ljudi oprema ugostiteljske objekte i ulaznu zgradu, uređuje se hortikultura te veliki bazen na valove koji će uz najveći akvagan u Europi predstavljati pravu atrakciju parka. Tijekom travnja u parku češkog vlasnika isprobavat će se sve atrakcije na 7,5 hektara zemljišta, čija je gradnja počela 2012. čišćenjem zemljišta. Inače, službeno otvaranje za uzvanike s pozivnicama na koje je pozvana i predsjednica države zakazano je za 15. svibnja. Time će biti okončana investicija zahvaljujući kojoj su posao našle brojne hrvatske, ali i češke tvrtke.

Istralandia nije konkurencija

- Za investiciju u ovaj park koji je sagrađen vlastitim novcem te u koji je uloženo 25 milijuna eura odlučili smo se prije svega zbog lokacije koja je odlična. Nalazi se neposredno uz turističke komplekse Zelenu i Plavu Laguna, ali i centar Poreča, od kojih puno očekujemo, kaže direktor tvrtke Asket Jaroslav Krucky, koja upravlja parkom. Inače, ta je tvrtka u stopostotnom vlasništvu češke tvrtke Signum, čiji je ovo prvi projekt takve vrste. Tvrtka u Češkoj i Slovačkoj posjeduje čak 13 tvornica. Park će biti otvoren do kraja rujna, a ako vrijeme bude ugodno, razmišlja se da se produži i do sredine listopada.

U Acquacolorsu je već sada zaposleno 14 djelatnika, a za sezonu je primjeno 120 mladih sezonaca isključivo iz okolice Poreča i Pazina. Kako nam kaže Tanja Kocijančić, koja je u tvrtki zadužena za odnose s javnošću, na natječaj za zapošljavanje stiglo je i do nekoliko stotina prijava iz cijele Hrvatske, te još uvijek pristižu. Promocija novog istarskog turističkog proizvoda i jedinog vodenog parka koji se ove godine otvara u Hrvatskoj provodi se prije svega na domaćem tržištu te Sloveniji putem oglasa, a uskoro će u Istri i okolici niknuti brojni jumbo plakati.

- Očekujemo između 3,5 i pet tisuća posjetitelja dnevno, ovisno o vremenu. Najviše s područja Poreča i okolice koji će ovdje ljetovati i kojima je ovo odličan dodatni sadržaj. Također, s tvrtkom Plava laguna sklopili smo ugovor o suradnji pa oni u svojim paket-aranžmanima nude i naše sadržaje. Interes su pokazale nizozemske, njemačke i češke agencije koje bi ciljno radi parka dovodile u Istru goste, kaže nam Krucky.

Inače, od Istralandije, koja je lani otvorila svoja vrata kraj Brtonigle, razlikuju se po sadržajima i tvrde da su više okrenuti adrenalinskim sadržajima.

- Istralandiju ne smatramo svojom konkurencijom i vjerujem da će oba parka imati gostiju i dobro poslovati, kaže Krucky.

Magicone europska atrakcija

U Aquacolorsu je uređeno 17 raznovrsnih atrakcija. Montiran je kilometara akvagana, od kojih je Magicone najveći i jedan od najposebnijih u Europi, s prolaznom rampom visine dvadesetak metara i širinom od 28 metara u najširem dijelu. Samo čelik za njegovu konstrukciju teži 58 tona. Konstrukcija je izrađena u splitskoj tvrtki Adriacink koja je također u vlasništvu Signuma.

Uskoro će biti gotova zona za opuštanje koja se nalazi na južnom dijelu akvaparka pored tzv. Lijene rijeke široke tri metra, koja 500 metara vijuga akvaparkom. Nju će pokretati čak 11 strojarnica. Uz nju je uređen veliki bazen s umjetnim valovima od 2.700 kvadrata. U tom dijelu akvaparka izgrađena su i dva igrališta za odbojku na pijesku, a spremne su i površine na kojima će se montirati razne atrakcije, poput rodeo bika, ringa za boks, surf simulatora, vodenog nogometa, trampolina i drugih.

Kocijančić navodi da je sva oprema za ugostiteljske objekte stigla je iz SAD-a te da je identična onima iz poznatih lanaca McDonald's i Kentucky Fried Chicken. Dovršena je i garderoba sa svlačionicama u kojoj će na raspolaganju biti 3.000 ormarića za spremanje osobnih stvari, a na ulazu se montiraju blagajne i kompletni sistem za ulaz u vodeni park. (Barbara BAN, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter