Novi iPhone imat ce veci zaslon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Appleov novi iPhone imat ce veci i oštriji 4,6-incni retina-zaslon a njegovo predstavljanje tržištu predvideno je u drugom tromjesecju ove godine, izvijestili su u cetvrtak južnokorejski mediji.

Prodaja iPhonea, prvi put predstavljenog 2007. sa zaslonom osjetljivim na dodir kakav su do danas prihvatili njegovi suparnici, cini oko polovice ukupne prodaje Applea.

Apple se odlucio za veci, 4,6-incni zaslon za svoj sljedeci iPhone i poceo ga narucivati kod svojih dobavljaca, izvijestio je Maeil Business Newspaper, citirajuci neimenovani izvor iz industrije. Appleovi glavni dobavljaci zaslona Samsung Electronics i LG Display odbili su komentirati izvješce.

Samsung, koji je i najveci izazivac Applea na polju smartphonea, koristi 4,6-incni OLED zaslon za svoj vodeci smartphone Galaxy S II, predstavljen u travnju prošle godine.

Zaslon visoke rezolucije retina (mrežnica), koji sadrži nekoliko puta više piksela na istoj površini, koristi se u najnovijem Appleovom iPadu predstavljenom ranije ovoga mjeseca.


Podijeli: Facebook Twiter