Novi incident u Dugoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Most koji spaja hotel Croatiju i pripadajucu mu depandansu, koji su u najmu splitske tvrtke Fio&D, dva mjeseca otkako su ga djelatnici Industrogradnje pokušali srušiti u utorak je ponovno uzburkao strasti te dodatno zategnuo ionako napete odnose dviju tvrtki.

Za razliku od prijašnjih incidenata, nastalih zbog pokušaja Industrogradnje da sruši most izmedu hotela i depandanse, ovaj put incidentu nije povod rušenje, vec gradnja.

Naime, tijekom noci s ponedjeljka na utorak djelatnici tvrtke Fio&D su most, odnosno srušenu željeznu konstrukciju, podigli na nosace te je vratili u prvobitno stanje. Intervencija splitske tvrtke izazvala je bijes Industrogradnje pa je u utorak u Dugu Uvalu ponovno došla policija.

Potrebe za intervencijom srecom nije bilo, vec je samo sacinjen zapisnik.

- Pozvali smo policiju i inspekciju zaštite na radu, no došli su samo policajci. Inspektoratu smo putem odvjetnika poslali prijavu i cekamo njihovu intervenciju. Ogorceni smo jer splitska tvrtka radi ono što je nama zabranjeno i nikom ništa, rekao nam je predstavnik Industrogradnje kojeg smo zatekli podno mosta.

Pojasnio je da im je, otkako su pocetkom travnja po nalogu nadležnog ministarstva poceli s rušenjem mosta, jer je bespravno sagraden, u meduvremenu iz Državnog inspektorata stigao nalog o zabrani nastavka rušenja, i to iz sigurnosnih razloga.

- Fio&D sada radi ono što smo mi prestali ciniti i nitko se zbog toga ne buni niti im inspekcija kuca na vrata, rekao je. Ako se radovi na mostu ne okoncaju, napomenuo je, bit ce prisiljeni obustaviti radove u Puli, strojeve i ljude dovesti u Dugu Uvalu i poceti rušiti most.

Dalibor Dužaic, direktor hotela Croatia, pak kaže da se radi o rašcišcavanju mosta te uredenju tzv. tople veze izmedu hotela i depandanse.

- Najavljeni su nam gosti, osobe s invaliditetom, te smatramo da je u redu da most bude prohodan i prilagoden njihovim potrebama, rekao je Dužaic. Napominje da je sudski spor oko mosta u tijeku, no za razliku od Industrogradnje, oni ne ugrožavaju sigurnost gostiju ni pješaka, vec upravo suprotno, most su ucinili sigurnim.

Rekao je da su radove na mostu izvodili tijekom noci da ne bi ometali goste te da u hotelu trenutno boravi stotinjak turista. Istaknuo je da se nada da ce Industrogradnja poštivati zakonske odredbe i ponašati se u skladu sa sudskim odlukama koje su donesene. Dodaje da su zbivanja vezana uz most samo još jedan u nizu pokušaja Industrogradnje da im minira turisticku sezonu.


Podijeli: Facebook Twiter