Novi iMac mocniji od prethodnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apple je predstavio najnoviji iMac tipa "sve u jednom", s quad-core procesorom nove generacije, novom snažnom grafickom karticom, revolucionarnom tehnologijom high-speed Thunderbolt I/O i novom kamerom FaceTime HD.

Procesori Quad-core Intel Core i5 s novim iMac osobinama nude kupcu opciju da odabere procesore od Core i7 do 3.4 GHz. Ove nove generacije procesora imaju integrirani memorijski kontroler te okretac novih medija za video kodiranje i dekodiranje visokih performansi. S novim grafickim procesorima AMD Radeon HD novi iMac ima najmocniju grafiku od svih stolnih racunala tipa "sve u jednom".

iMac je prvo stolno racunalo na tržištu koje ukljucuje nevjerojatnu tehnologiju Thunderbolt I/O. 21,5-incni iMac ima jedan Thunderbolt ulaz, dok 27-incni model ima dva prikljucka za još više proširenja. Thunderbolt, koji je razvio Intel u suradnji s Appleom, omogucuje dosad nepoznatu proširivost u postojecim racunalima "sve u jednom".

Osim toga, Thunderbolt ima dva dvosmjerna kanala, od kojih svaki ima brzinu prijenosa do iznenadujucih 10 Gbps te donosi PCI Express direktno na vanjske uredaje visokih performansi kao što je RAID uredaj, a može podržati FireWire i USB uredaje, te Gigabit Ethernet mrežu putem adaptera.

Thunderbolt takoder podržava DisplayPort za visoku rezoluciju prikaza i radi s postojecim adapterima za HDMI, DVI i VGA prikaz. Kako je Thunderbolt tehnologija slobodno dostupna za primjenu na sustave, kabele i uredaje, ocekuje se da ce biti usvojena kao novi standard za visoke performanse I/O.

iMac ima ugradenu kameru FaceTime HD i Appleov inovativni softver FaceTime za oštre, widescreen video pozive u kojima može uživati cijela obitelj.

Nova kamera podržava video pozive visoke rezolucije medu svim Macovima koji omogucuju FaceTime HD i standardnu rezoluciju pozivanja s iPad 2, iPhone 4, sadašnjom generacijom iPod Touch i drugim Macovima s Intel bazom.

iMac i dalje ima svoj prepoznatljivi dizajn od aluminija i stakla, prekrasni zaslon s IPS LED pozadinskim osvjetljenjem, utor za SD karticu i dolazi s Appleovim inovativnim Magic Mouseom ili Magic Trackpadom.

Zadovoljava stroge zahtjeve Energy Star 5.2 i EPEAT Gold status. iMac ima zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem bez žive i napravljen od stakla koje ne sadrži arsen. iMac ima komponente i kablove bez PVC-a i ne sadrži bromirane prigušivace plamena (BFR) te koristi visoko reciklirajuce materijale te sustav i dizajn ambalaže od iskoristivih materijala.

Svaki Mac dolazi s Mac OS X Snow Leopard i iLife, Appleovim inovativnim paketom aplikacija za kreiranje i dijeljenje velikih fotografija, filmova i glazbe.

Snow Leopard se zasniva na višedesetljetnoj inovativnosti i ukljucuje Mac App Store za pronalaženje odlicnih novih aplikacija za Mac. iLife '11 donosi iPhoto s punim zaslonom za pregledavanje, uredivanje i dijeljenje fotografija, iMovie sa snažnim jednostavnim alatima za pretvaranje kucnih video zapisa u zabavne video isjecke i GarageBand s novim nacinima za poboljšanje vaših vještina sviranja i skladanja glazbe koja ce odlicno zvucati.

Cijena i dostupnost novih iMaca na hrvatskom tržištu ostaju nepoznanica.


Podijeli: Facebook Twiter