Novi hrvatski rekord Sandre Perković

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković bacila je danas na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu disk na daljinu od 70 metara i 51 centimetar, što je, ne samo novi hrvatski rekord, nego i najduži hitac ove godine u svijetu.

Najbolja diskašica svijeta i aktualna olimpijska pobjednica već je u prvom pokušaju bacila disk na daljinu novog hrvatskog rekorda od 69,96 metara, čime je potvrdila da je tijekom zimskih priprema sjajno radila i da s optimizmom može dočekati početak atletske sezone na otvorenom.

U četvrtom pokušaju Sandra je prvi put u karijeri bacila disk preko 70 metara i s dužinom od 70,51 postavila novi hrvatski rekord te za čak 6,12 metara nadmašila najduži ovogodišnji hitac od 64,39 metara koji je ostvarila Kubanka Yaime Perez.

Kada je u Londonu osvojila zlatno olimpijsko odličje Sandra je disk bacila na duljinu novog hrvatskog rekorda od 69,11 metara, koji je danas u Splitu dva puta rušila.

Zadnja atletičarka koja je prije Sandre Perković prebacila daljinu od 70 metara bila je Ruskinja Natalija Sadova 1999. godine, a svjetski rekord i dalje drži Njemica Gabriela Reinsch koja je 1988. godine disk bacila na daljinu od 76,80 metara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter