Novi foji povuceni iz prodaje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Shodno zabrani Opcinskog suda u Labinu, koja im je dostavljena u ponedjeljak, distributeri su jucer povukli iz prodaje osamdeset i prvi broj mjesecnika Novi foji.

Privremenu mjeru zabrane distribucije i prodaje ovog lista, pod prijetnjom kazne od 50 tisuca kuna, sud je donio 28. sijecnja na traženje Nenada Cakica, bivšeg urednika lista, i Eleonore Vlacic, takoder clanice bivšeg uredništva, koja se smatra vlasnicom prava na list. Zahtjev su podnijeli nakon što se novina pojavila u prodaji 27. sijecnja, što je bilo u suprotnosti s privremenom mjerom izdavanja i tiskanja koju je Opcinski sud 25. sijecnja odredio izdavacu, Labinskoj tiskari.

Vlasnik i direktor tiskare Dušan Matijaševic kaže da je u trenutku donošenja te mjere novina vec bila tiskana, a zabrana se nije odnosila na distribuciju i prodaju. Takoder tvrdi da mu druga privremena mjera nije dostavljena pa nije imao razloga list povuci s kioska. To su ucinili ostali distributeri.

Spor je nastao nakon što je u prosincu uredništvo dalo kolektivni otkaz i pod tvrtkom Vlacic & Cakic zapocelo izdavati mjesecnik Naši foji, koji je takoder namijenjen Labinštini. Matijaševic je odlucio nastaviti izdavati Novi foji, smatrajuci da je tiskara vlasnik prava na njih.


Podijeli: Facebook Twiter