"Novi foji" mogu u prodaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski sud u Puli prihvatio je žalbu Labinske tiskare na rješenje Opcinskog suda kojim joj je odredena privremena mjera zabrane distribucije i prodaje mjesecnika "Novi foji", temeljena na prijedlogu Nenada Cakica i Eleonore Vlacic, pokretaca konkurentskih novina "Naši foji".

Rješenje je u cijelosti ukinuto, a prijedlog za osiguranje odbacen kao nepotpun s obrazloženjem da predlagatelj nije tocno naznacio tražbinu cije osiguranje traži. Shodno tome Cakic i Vlacic moraju Tiskari platiti sudske troškove u iznosu od 2.860 kuna.



Privremenu mjeru Opcinski je sud proglasio 28. sijecnja nakon što su se dan ranije "Novi foji" pojavili u prodaji unatoc 25. sijecnja odredenoj privremenoj mjeri zabrane izdavanja i tiskanja. Vlasnik i direktor Tiskare Dušan Matijaševic taj je postupak opravdao cinjenicom da je list tiskan prije zabrane. Novine su kasnije povucene iz prodaje, a broj za veljacu tiskan je i distribuiran pod nazivom "Foji".

Sukob je nastao u prosincu prošle godine kada je uredništvo "Novih foji" na celu s Cakicem i Vlacic dalo kolektivni otkaz i pod tvrtkom Cakic & Vlacic pokrenulo "Naše foje", prakticki iste novine pod izmijenjenim nazivom. Matijaševic je nastavio izdavati "Nove foje" s novom ekipom, što mu Vlacic osporava jer se smatra vlasnicom svih prava na taj projekt.


Podijeli: Facebook Twiter