Novi EKG buzetskom Domu zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Valter Flego predao je voditelju buzetske ispostave Istarskih domova zdravlja dr. Elvisu Cerneki novi EKG, donaciju vrijednu 20.000 kuna, koju su zajednickim snagama nabavili Grad Buzet i gospodarstvenici. Gradsko društvo Crvenog križa koordiniralo je akciju, a na zahtjev Doma zdravlja potaknuli su je Grad i vijecnica Jadranka Vivoda.

- Princip je uvijek isti, bez obzira na krizu uspjeli smo zajednicki organizirati akciju, kao što je to bilo slucaj i prethodnih godina. Zahvaljujuci poslovicnoj buzetskoj solidarnosti kupili smo EKG i dali ga na korištenje Domu zdravlja, istaknuo je gradonacelnik Flego. Najavio je da su rebalansom gradskog proracuna osigurana i sredstva za uredenje ginekološke ordinacije. Investicija vrijedna 150.000 kuna, koja ukljucuje i nabavu nove opreme, zapocinje krajem lipnja i trebala bi biti dovršena do kraja kolovoza. S po 50 posto financiraju je Grad i Istarski domovi zdravlja.

Zahvalivši se na donaciji, Cerneka je istaknuo da im se stari EKG pokvario još prošle godine. Iako ni on nije zadovoljavao sve internisticke kriterije, ipak se koristio.

- Kada smo ostali bez EKG-a, bili smo prisiljeni posudivati ga od privatnih ordinacija. Inicirali smo stoga nabavu pravog internistickog EKG-a i zahvalni smo svima koji su nam to omogucili. Novi EKG je tocno ono što internistima treba, a valja napomenuti da Grad u cijelosti financira i internisticku djelatnost, istaknuo je Cerneka. Za ovogodišnji sporazum o financiranju specijalistickih usluga, mjesecnog dolaska dvoje specijalista, internista i okulista u buzetsku ispostavu Istarskih domova zdravlja u gradskom proracunu osigurano je 70.000 kuna.

Patronažna medicinska sestra Neda Zugan zahvalila se i doktoru medicine rada dr. Nebojši Nikolicu koji im je proteklih nekoliko mjeseci bez ikakve naknade posudivao EKG, inace stacioniran u Cimosu. (G. CALIC ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter