Novi direktori Zabe i RBA-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Imenovanje Barbare Bernetic Cikovic umjesto Silvane Kostešic na mjesto regionalne direktorice Raiffeisen banke (RBA) za Istru posljednje je u nizu brojnih promjena na celnim mjestima istarskih podružnica hrvatskih banaka. Ta promjena je nastupila 1. listopada, a 1. kolovoza je Valter Šaric od Milenka Vidulina preuzeo mjesto direktora istarske podružnice Zagrebacke banke (Zaba). Prethodno je 15. lipnja Zdravka Cukon dobila vece ovlasti. Do tada je bila direktorica Privredne banke Zagreb (PBZ) za Istru, a u lipnju je preuzela mjesto direktorice za poslovanje s tvrtkama za Istarsku, Primorsko-goransku i Licko-senjsku županiju. Do tada nije postojala regionalna direktorica PBZ-a za poslovanje s gradanima, a od 15. lipnja je za te tri županije imenovana Vesna Badurina, koja je ranije bila direktorica rijecke podružnice.

Promjene celnih ljudi dogodile su se u istarskim podružnicama tri od cetiri najvece hrvatske banke. Od velikih banaka zaobišle su jedino Erste banku. No, zanimljivo da Zaba ni nakon sedam godina nije prijavila sudskom registru Trgovackog suda u Pazinu da Robi Brumnic nije direktor pulske podružnice i više nema ovlasti samostalno zastupati Zabu. On je, naime, od 2002. direktor odjela korporativnih klijenata za južnu Istru u Erste banci.

Iako su se dogodile u kratkom roku, promjene nisu medusobno povezane, smatraju Kostešic, Vidulin i Cukon. Iz RBA-a su nam odgovorili da je Kostešic odlucila nastaviti svoju profesionalnu karijeru izvan bankarstva slijedom cega je na njezin zahtjev sporazumno raskinut radni odnos. Ubuduce namjerava raditi na podrucju unutarnje revizije u javnom sektoru i to vjerojatno na pulskom sveucilištu.

- Trenutno pišem doktorsku disertaciju i radim istraživanje, a uskoro planiram doktorirati na temu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru, pojasnila je Kostešic te zakljucila da je i dalje aktivna u Udruzi racunovoda i financijskih djelatnika Istre gdje je predsjednica vec 20 godina.

Milenko Vidulin izjavio je da je od 1. kolovoza imenovan savjetnikom uprave za korporativno bankarstvo, no ni on ni njegovi kolege iz ureda za odnose s medijima Zabe nisu nam željeli komentirati njegovu smjenu i imenovanje Valtera Šarica na mjesto direktora istarske podružnice. Prije toga Šaric je bio zamjenik Predraga Melnjaka, direktora financijskog centra Vaba banke u Puli.

Šarica je prije dvije godine zamijenila Silvana Kostešic u RBA-u. Ranije su Šaric, Vidulin i Kostešic bili u Istarskoj banci. Šaric je bio clan Uprave, Vidulin predsjednik Uprave, a ranije kao i Kostešic - clan Nadzornog odbora. Kostešic je naslijedila Cukon na mjestu procelnice za proracun i financije Istarske županije, odakle je Cukon otišla voditi porecku Laguna banku koja je potom pripojena PBZ-u. Bernetic Cikovic dolazi iz rijecke podružnice RBA-a gdje je radila u sektoru upravljanja rizicima.


Podijeli: Facebook Twiter