Novi cilj - medalja u Londonu idućeg ljeta

Miroslav Petković
Miroslav Petković

Na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se nedavno održalo u talijanskom gradu Grossetu  Hrvatsku reprezentaciju predstavljale su tri atletičarke te 14 atletičara. U sklopu Hrvatske reprezentacije nastupao je i Vinkuranac Miroslav Petković koji je osvojio zlato. Petković je prvi puta nastupao na nekom europskom natjecanju, a bacanjem diska počeo se baviti, kako nam je ispričao, tek prije dvije godine.

Petković je u Grossetu u kategoriji F57 osvojio prvo mjesto bacanjem diska na daljinu od 42,84 metara te time postao Europski prvak u kategoriji, dok su drugo i treće mjesto osvojili Poljak Janusz Rokicki, te predstavnik Rusije Alexey Ashapatov.

Zanimljivo je da natjecatelji koji su osvojili drugo i treće mjesto već posjeduju nekoliko medalja s paraolimpijskih igara, što pokazuje velik uspjeh Petkovića iz Vinkurana.

Mladi Miroslav, Miro ili kako ga Vinkuranci zovu Ćiro, imao je veliku prometnu nesreću u kojoj je izgubio nogu. Nakon što je odslužio kaznu krenuo je trenirati atletiku i bacanje diska i kugle.

U treniranju mu je, kako nam veli, pomogao otac, a i inače roditelji su mu bili velika pomoć i podrška u procesu oporavka.

- Ovo je tek početak, a medalja je poticaj za daljnji trud i rad, rekao nam je u razgovoru Miroslav dodajući kako sada sve nade polaže u Svjetsko prvenstvo za osobe s invaliditetom koje će se slijedećeg ljeta održati u Londonu.

Uz riječi kako je za svakog sportaša s invaliditetom vrhunac ipak Paraolimpijada naveo nam je kako njegove discipline na ovoj olimpijadi nema, no kako se one rotiraju te će sigurno doći vrijeme i da tamo nastupi.

- Zahvale sigurno idu mom glavnom treneru Edisu Elkaševiću i Sandri Perković od koje jako puno učim. Zatim pomoćnim trenerima, tati Milenku koji je svaki trening uz mene i Ednanu Čobanu mom velikom motivatoru i čovjeku koji me nagovorio da se ozbiljno prihvatim atletike, Kristijanu Samardiji koji mi je zadnji dio priprema pomagao u teretani. Zahvalio bih se i Draganu Krivičiću i njegovoj obitelji koji su uvijek uz mene i naravno mojoj obitelji na beskrajnoj podršci. Bez svih tih ljudi ovaj uspjeh ne bi bio moguć, zaključio je na kraju Miroslav. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter