Novi certificirani rezači-promotori istarskog pršuta

Polaznici tečaja za rezače-promotore istarskog pršuta (D. ŠIŠOVIĆ)
Polaznici tečaja za rezače-promotore istarskog pršuta (D. ŠIŠOVIĆ)

Za dvadesetero polaznika drugog i trećeg tečaja za rezače-promotore istarskog pršuta, održanih u veljači i travnju ove godine, danas je u gastronomsko-edukacijskom centru Istre na Gortanovom brijegu pokraj Pazina priređena svečana podjela diploma.

Polaznici su svi iz Istre, a pretežno su ugostiteljski i turistički djelatnici. Čestitajući polaznicima, Blanka Sinčić Pulić, predsjednica Udruge senzornih analitičara istarskog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, koja je organizirala ovaj tečaj, poželjela im je dobrodošlicu u "obitelj kojom širimo znanje o istarskom pršutu, o njegovoj specifičnosti i jedinstvenosti, i time doprinosimo prepoznatljivosti naše regije".

Polaznicima je čestitao i istarski župan Valter Flego, ukazavši da je odgovarajuća edukacija korak više u vrednovanju najboljih istarskih tipičnih proizvoda među koje spada i istarski pršut.

Zajedno s 18 polaznika koji su diplome stekli na prvom tečaju održanom u studenom 2013. godine, Istra sada ima ukupno 38 certificiranih rezača-promotora istarskog pršuta.

Novi tečaj organizirat će se vjerojatno u rujnu, nakon što prođe turistička sezona, a u listopadu, na novom Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu, moglo bi se održati i prvo natjecanje rezača istarskog pršuta. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter