Novi BMW sportaš iz Bavarske


Nakon nove generacije modela X5, BMW je i službeno objavio fotografije nove serije 4 u kupe izvedbi koja će službeno biti predstavljena na jesenskom salonu automobila u Frankfurtu.

On je 26 je mm duži, 43 mm širi i 16 mm niži od "trice" u kupe izdanju, koju će time i zamijeniti.

Kupe se od standardnog modela serije 4 razlikuje po agresivnijoj prednjoj maski, bočnim pragovima i specijalnim aluminijskim naplatcima. U unutrašnjosti su presvlake od vrhunske kože uključujući dodatne metalne obloge na vratima i high-tech sustav.

U ponudi će biti modeli sa tri različita motora. Slabiji benzinac 2.0 4-cilindarski koji će razvijati 242 KS, i malo jači 3.0 koji će raspolagati sa 302 KS, i snažniji turbodizelaš 4-cilindarski koji će istiskivati 181 KS. Nekoliko mjeseci kasnije, ponuda će biti proširena na još dva motora, benzinski 2.0 4-cilindarski koji će razvijati 181 KS i dizelski 3.0 6-cilindarski koji će raspolagati sa 254 KS i 309 KS. Svaki od motora može biti uparen sa mjenjačem od šest stupnjeva ili automatskim mjenjačem sa osam stupnjeva, a neki će biti dostupni i s pogonom na sve kotače.

Dolazi s Luxury i Sport paketima opreme, a BMW je pripremio i M Sport verziju koja je dobila dotjeran ovjes, aerodinamiku, drugačije naplatke, aerodinamiku i raskošniju unutrašnjost. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter