Novi asfalt u Anticovoj raskopan, kvar nije otklonjen

Rupa zabetonirana, kvar ostao (A. KANCELAR)
Rupa zabetonirana, kvar ostao (A. KANCELAR)

Prošlotjedni sukob Grada Pule i Hrvatskog Telekoma u novoasfaltiranoj Anticovoj ulici ima svoj nastavak. Kako smo pisali, telekomunikacijska tvrtka je da bi otklonila kvar na telefonskim i internetskim linijama za 200 do 400 korisnika iskopala rupu i to na novouređenoj cesti.

Grad je isti tren zaustavio radove jer, kako su pojasnili, nisu izdali suglasnost za kopanje novoasfaltirane površine. No ovih dana počeli su nam se javljati građani tog dijela grada koji su nam ogorčeno rekli da unatoč prepucavanjima, kvar na liniji nije otklonjen i oni već desetak dana nemaju ni fiksne linije ni interneta.

"Problem je nastao jer je izvođač pokidao kablove i to smo prijavili već 24. svibnja, ali imam ugovor s drugim operaterom pa su oni 25. obavijestili HT. Kako kvar nisu otklonili, zvao sam HT, ali nisu htjeli uopće sa mnom pričati.

Zvao sam i Grad, a oni su mi rekli da pokušavaju i oni stupiti u kontakt s HT-om. U međuvremenu, dok se oni dogovaraju, mi nemamo dogovorenu uslugu", ustvrdio je naš sugovornik.

S obzirom da će se riva uskoro pustiti u promet, a rupa kod zgrade Pošte u Anticovoj ulici trenutno stoji zabetonirana, pitanje je na koji će se način riješiti problem Puljana.

- Koliko smo upoznati, kvar nije popravljen, a niti ne znamo veličinu kvara. Ukoliko je riječ o hitnoj intervenciji zna se postupak. Ukoliko je takva vrsta kvara onda je prekop realan, naravno, u vremenu kada je manji intenzitet prometa.

Koliko smo upoznati, riječ je o kvaru samo na dijelu gdje je iskopana rupa u Anticovoj ulici gdje prolaze telekomunikacijski kablovi pa neće biti potreban prekop cijele ulice, kaže pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Dodaje, međutim, da nije problem u veličini prekopa, već da je pitanje načina na koji je izveden, odnosno zašto se radovi nisu obavljati tijekom tri dana dok je gradilište bilo otvoreno, a Anticova ulica još neasfaltirana, kaže pročelnik Prhat.

Odjel za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma potvrdio nam je da kvar u Anticovoj ulici još uvijek nije riješen, a kao razlog navode nemogućnost pristupa mjestu da bi otklonili kvar. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter