Novi albumi Lady Gage, Cher, Eminema, Mobyja...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velikim tulumom na kojem se okupio velik broj njezinih obožavatelja i prijatelja, legendarna američka pjevačica, 67-godišnja Cher prošli je tjedan proslavila objavljivanje svojeg dvadeset i šestog nosača zvuka. Glazbenica iza koje je gotovo pola desetljeća glazbeno-scenske karijere album "Closer to the Truth" objavila je nakon 12-godišnje pauze.

Slavna Cher samo je jedna od brojnih svjetskih glazbenih zvijezda koje ovih dana i mjeseci svoje obožavatelje daruju novim nosačima zvuka.

Na internetu se primjerice od ovog mjeseca može poslušati novi Mobyjev album koji će službeno biti objavljen danas. Nasljednik njegovog nosača zvuka "Destroyed" iz 2011. godine ima dvanaest pjesama na kojima je poznati glazbenik okupio brojne goste među kojima je i frontmen grupe The Flaming Lips Wayne Coyne koji gostuje u pjesmi "The Perfect Life" za koju je nedavno snimljen neobičan videobroj. Jedanaesti album u Mobyjevoj uspješnoj karijeri koja traje već dulje od tri desetljeća prvi je materijal na kojem je surađivao s producentom Markom "Spikeom" Stentom.

Ovoga mjeseca stiže i "Lightning Bolt", deseti studijski album američke grupe Pearl Jam. Najavljen singlom "Mind Your Manners" album je producirao dugogodišnji suradnik benda Brendan O'Brien.

Krajem listopada bit će objavljen i četvrti nosač zvuka kanadske grupe Arcade Fire. Dvostruki album na kojem će se naći trinaest pjesama frontmen benda Win Butler nedavno je opisao kao mješavinu Studija 54 i haićanskog voodooa. Album "Reflektor" otvara najavni singl istog imena na kojem je bend imao posebnog gosta - Davida Bowieja koji je u pjesmi otpjevao prateće vokale.

Željno se iščekuje i novi album Lady Gage. "ARTPOP" bi svjetlo dana trebao ugledati u studenom, a sudeći po objavama na njezinom Twitter profilu, u tijeku su završna "ušminkavanja" njezinog novog glazbenog uratka. Popularna pjevačica do sada je predstavila sedam novih pjesama koje su uživo mogli čuti posjetitelji iTunes Festivala.

Novi materijal ima i Eminem. Datum objavljivanja njegovog albuma "The Marshall Mathers LP 2" je 5. studenoga. Fanove koji željno iščekuju njegov povratnički nosač zvuka početkom rujna počastio je videospotom za najavni singl "Berzerk".

U studenom će biti objavljen i superveliki box set Boba Dylana koji će uključivati materijale iz čitave njegove karijere. "Bob Dylan Complete Album Collection: Vol One" sadržavat će trideset i pet studijskih albuma legendarnog glazbenika, od debitantskog "Bob Dylan" iz 1962. godine do prošlogodišnjeg LP-a "Tempest". Posebno za ovo izdanje četrnaest će albuma biti remasterirano, a kolekcija će sadržavati i šest live albuma te posebnu knjigu o svim materijalima. Box set uključivat će i dva CD-a s pjesmama koje nikad nisu objavljene na Dylanovim albumima, poput singlova iz filmova i sl. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter