Novi album The Black Keysa izlazi u svibnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki rock duo The Black Keys izdat će novi, osmi po redu studijski album "Turn Blue" 13. svibnja, najavio je bend na neobičan način - putem Twittera legendarne boksačke zvijezde Mikea Tysona.

Slavni boksač napisao je na svom Twitteru "Turn Blue" te postavio link na šašavi YouTube video na kojem se pojavljuje hipnoterapeut i hipnotizirajuća vrteća roza ploča.

Na videu neidentificirani muškarac govori "poslušat ćete svaku moju riječ. Ja sam sada u vama", a dvominutni video završava potvrdom novog albuma, s detaljima koji trepere na zaslonu kao za trailere filmova B produkcije.

Na YouTubeu postoje još dva jednako bizarna, ali kraća trailera putem kojih najavljuju novi album sa sablasnim tonovima u pozadini.

Bubnjar Patrick Carney je putem svog Instagrama postavljao teaser fotografije na kojim se nalaze ljudi obojani u plavo, uključujući i glumca Davida Crossa koji je u seriji "Prikraćeni" (Arrested development) utjelovio lik nesretnog Tobiasa, liječnika koji je prešao u glumce, a koji bi možda imao više posla da nije samoprozvani protivnik golotinje. Upravo je Tobiasov lik na Carneyjevim fotografijama obojan u plavo.

Frontmen Dan Auerbach potvrdio je još 2012. časopisu Rolling Stone da su počeli raditi na novom albumu.

- Nikada ne znamo što će se dogoditi. Ne pričamo o tome i ne planiramo ništa. Počnemo sa snimanjem i odjednom sve dobiva oblik i mi dobijemo ideju, rekao je Auerbach.

Dodao je i da je svaki njihov album predstavljao snimku trenutka u vremenu i da je to spontana stvar.

Grammyjima ovjenčan dvojac bit će jedan od glavnih izvođača devetog po redu INmusic festivala koji se ove godine održava od 23. do 25. lipnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter