Novi album Norah Jones

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka kantautorica Norah Jones, višestruka dobitnica Grammyja, najavila je da ce u studenom objaviti cetvrti studijski album. Veli da taj još neimenovani album predstavlja zaokret u karijeri jer ce to biti prilika da istraži neke nove zvukove i suraduje s nizom novih glazbenika.

"Od pocetka sam znala da na ovom albumu želim isprobati neke razlicite stvari. Vec dugo sviram s istim glazbenicima i nadam se da cemo ponovo zajedno zasvirati, ali osjetila sam da je ovo dobar trenutak da krenem raditi s novim ljudima", kazala je Jones.

Medu glazbenicima s kojima ce ostvariti suradnju je poznati producent Jacquire King koji je radio s Kings Of Leon, Tomom Waitsom i Modest Mouseom. Tu je i Ryan Adams te Will Sheff iz teksaškog indie-rock benda Okkervil River.

Na albumu s Jones suraduju i bubnjari Joey Waronker (Beck, R.E.M.) i James Gadson (Bill Withers), klavijaturist James Poyser (Erykah Badu, Al Green) te gitaristi Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) i Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer).

Za razliku od prethodnih albuma, na ovom Norah ne svira klavir, vec gitaru.


Podijeli: Facebook Twiter