Novi album Gustafa: "Maneštra" je pronta


Pred prijateljima i predstavnicima medija Gustafi su sinoć u restoranu Viking u Limskom kanalu predstavili novi, 15. album jednostavno nazvan "Maneštra". Dok su se uzvanici častili Edi Maružin objasnio je da je to CD o kojem se ovih dana puno priča, a oni su učinili "jenu veliku štabelu maneštru koja je zmišana".

Iskoristio je priliku da se zahvali prijateljima, domaćinima, sponzorima, medijima i onima koji su radili i surađivali na albumu koji je producirao Edi Cukerić, a zajednički su objavili Artistra i Spona.

Sinoć je bila prilika preslušati kako sve to zvuči i vidjeti tri spota koja su već objavljena, a to su "Hiti se na mene", "THC balun (Cumbia Istriana)" te "U mojoj glavi". Za ovu zadnju Maružin je ispričao kako su mu neki rekli da je to politička pjesma, ali to nije istina. Iduća pjesma za koju će napraviti spot je "Za ljubav se ne moli" koja se već vrti na radio postajama.

Nakon što je pušten cijeli CD i prikazani spotovi valjalo se pripremiti i za koncertno predstavljanje, ali prije toga ono bez čega ovakva prezentacija i ne bi imala puno smisla – maneštra, i to ona prava koju su skuhali vrijedni kuhari u restoranu i donijeli pred uzvanike u velikom loncu.

Večer je nastavljena nastupom Gustafa koji su izveli većinu pjesama s "Maneštre", začinivši je pokojom starijom skladbom i dobro poznatom obradom prije no što se fešta nastavila u Maružinima gdje je album sniman protekle dvije godine.

"Ovo djelo je naša maneštra, hommage ten predobren jelu, ali ujedno i naš kapolavoro, naša maneštra de muzika. Nakon četrnajst albumi, osjetili smo da smo spremni napraviti maneštru. Jednostavnu, a kompleksnu, neograničenu a zaokruženu", piše između ostalog na omotu.

"Maneštra" donosi deset pjesama u ukupnom trajanju od pola sata. Osim Maružina koji bio snimatelj, a koji pjeva, piše pjesme, svira mandolinu, bas i koristi loopove i sampleove te potpisuje aranžmane, Gustafe na ovom albumu čine Čedo Mošnja koji svira bubnjeve, a on i Maružin su i pomoćni producenti Cukeriću, zatim Boris Mohorić koji svira trubu i pjeva te potpisuje aranžmane brass sekcije, Edin Pecman svira klavijature i harmoniku, Romano Hantih tubu, Martin Šikman bas, Jimi Grgić gitaru, Luka Horvat trubu, a tu je i pjevačica Bernarda Ravnić.

Kao gosti na albumu pojavljuju se gitaristi Vlado i Ang Maružin, trombonist Gianluca Antonini, perkusionist Emmanoel Da Silva, harmonikaš Alen Peruško, dok se glasom pojavljuju Tatiana Giorgi i Zoran Karlić, a Edi Cukerić je svirao teremin. Za zanimljiv dizajn albuma i fotografije koje se tu vide zaslužan je Ang Maružin. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter