Novi album Eltona Johna izlazi u rujnu

Elton John (Reuters)
Elton John (Reuters)

U rujnu izlazi novi album britanskog kantautora Eltona Johna "The Diving Board", prvi njegov solo studijski album od albuma "The Captain & The Kid" iz 2006., koji su kritičari ocijenili kao potpuni promašaj.

Kako piše španjolski list ABC, na svojem tridesetom solo albumu - prethodio mu je 2010. "The Union" nastao u suradnji s Leonom Russellom - Elton John vraća se zvukovima klavira, bas gitare i bubnjeva koji su obilježili početke njegove karijere, evocirajući sjećanja na albume koji su ga u 70-tim godinama prošloga stoljeća etablirali kao svjetsku glazbenu zvijezdu.

Novi album Sir Johna sniman je u studijima Village Studios u Los Angelesu pod produkcijskom palicom poznatog glazbenika i producenta T-Bonea Burnetta. Tekst pjesama ponovno potpisuje Bernie Taupin. Datum izlaska albuma pomican je četiri puta, a najnoviji najavljeni datum je 17. rujna.

John je album opisao kao "najsnažnije temeljen na klaviru" u svojoj karijeri, nazvavši ga svojim "najzrelijim" albumom.

Premijerni singl "Home Again", klasična klavirska balada, objavljen je još u lipnju.

Minimalistički zvuk pratećeg sastava izvodi tim izvanrednih glazbenika koji čine gitarist Doyle Bramhall, pjevač i R&B producent Raphael Saadiq na bas gitari, Keefus Ciancia na klavijaturama i Jay Bellerose na bubnjevima. Kao još jedan znak Johnove predanosti vintage soulu, na albumu se pojavljuje i legendarni udaraljkaš Jack Ashford. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter