Nove ucionice Tehnicke škole zjape prazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri mjeseca od dogradnje novih ucionica ucenici Tehnicke škole još ih uvijek ne koriste pa umjesto da na nastavu odlaze samo ujutro, ona se i u ovoj školskoj godini odvija u dvije smjene.

Jedan od revoltiranih roditelja pita se zašto ucionice još uvijek nisu dobile uporabnu dozvolu i što se ceka te smatra da su zbog popodnevne nastave na gubitku djeca koja su ovu školu medu ostalim upisala da bi u popodnevnim satima mogla trenirati.

Ravnatelj Dalibor Paus, koji je na ovoj funkciji posljednjih godinu dana, kaže da su bili u pravnom vakuumu zbog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i podrucnoj samoupravi te da ih shodno tomu nije imao tko osloboditi placanja prikljucaka na vodu i kanalizaciju.

Napominje i da ih je naknade za prikljucke u iznosu od 60 tisuca kuna pocetkom listopada oslobodio gradonacelnik Boris Miletic.

- Potpisali smo ugovor s Herculaneom i Vodovodom o izvodenju prikljucaka. To ce i fizicki biti izvedeno ovih dana, a nakon toga slijedi tehnicki pregled. Nadam se da cemo uskoro uci u nove prostorije, veli Paus.

Nova zgrada prostire se na oko 600 cetvornih metara, a dogradena je i hodnikom spojena na postojecu zgradu škole. Na dvije etaže nalazi se šest opremljenih, prostranih klasicnih ucionica i cetiri sanitarna cvora, od kojih je jedan za ucenike s tjelesnim invaliditetom.

Osim novih ucionica, ureden je i okoliš ispred škole, a da bi slika bila potpuna, predstoji obnavljanje školskog igrališta, za koje Paus kaže da je takoder u planu.

Tehnicka škola u 20 razrednih odjeljenja broji 550 ucenika, a uz nove, još uvijek neuseljene ucionice, imat ce sasvim dovoljno mjesta za nastavu u jutarnjoj smjeni.


Podijeli: Facebook Twiter