Nove trgovine u centru Pule

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup 13 poslovnih prostora Grada Pule prošlog je tjedna, u prostorijama Komunalne palače, održano usmeno nadmetanje, odnosno licitacija na kojoj je izlicitirano ukupno deset poslovnih prostora. Trenutno je u tijeku donošenje Odluke o prihvatu ponuda i zaključivanju ugovora o zakupu tih prostora koji se u zakup daju na rok od deset godina.

Bipa u Ulici Sergijevaca

Poslovni prostor u Ulici Sergijevaca broj 32, površine 262 kvadrata izlicitiralo je trgovačko društvo BIPA d.o.o. za obavljanje trgovinske djelatnosti - trgovina proizvodima dekorativne i preparativne kozmetike (parfumerija). Nadalje, u svrhu podizanja kvalitete ponude i imidža Grada Pule, natječajem je bilo određeno da su za poslovni prostor Flanatička broj 17, ponuditelji bili obvezni priložiti ugovor o distribuciji/ekskluzivnoj distribuciji sljedećih robnih marki Coccinelle, Desigual, Gant, Geox, Guess, Lacoste, Lauren, Levi's, Liu Jo, Massimo Dutti, Marella, Marx&Spencer, Mexx, Michael Kors, Napapirji, Pierre Cardin, Ralph Lauren, Replay, Roberto, Timberland, Telly Weijl, Tommy Hilfiger, Tosca Blue i Trussardi. Upravo je taj poslovni prostor površine 56,6 kvadrata izlicitiralo trgovačko društvo Lanoton za obavljanje trgovinske djelatnosti - trgovina obućom poznatih robnih marki (osim sportske opreme).

U Zagrebačkoj dva prazna prostora

Osim navedenih poslovnih prostora, izlicitirani su i oni na adresama Ciscuttijeva 12, Kandlerova 23, Maksimijanova 2, Veronska broj 3, Zagrebačka 11, Zagrebačka 27 i 29, Istarska ulica broj 11 i Ulica 43. istarske divizije broj 15, dok se interes ponuditelja nije iskazao za poslovne prostore na adresama Zagrebačka 16, Zagrebačka 18 te Zadarska 4.

Inače, najskuplji kvadrati bili su procijenjeni za prostor u Flanatičkoj 17, gdje se četvorni metar nudio za 150 kuna, a slijedili su prostori u Ulici Sergijevaca i u Ciscuttijevoj koji su se mogli zakupiti po sto kuna za kvadrat. Stoga je, prema kvadraturi od čak 262 četvorna metra, najvišu mjesečnu zakupninu imao prostor u Sergijevaca 32 od čak 26 tisuća kuna mjesečno. Budu li svi prostori zakupljeni samo po početnoj cijeni u gradsku će se blagajnu mjesečno slijevati nešto više od 48,2 tisuće kuna.

Grad Pula periodički raspisuje natječaje za davanje u zakup poslovnih prostora ovisno o raspoloživim poslovnim prostorima koji mogu biti izloženi natječaju s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, proširenje i obogaćivanje ponude u Puli za sve građane i turiste koji dolaze u naš grad, te kao najvažnije da se na taj način otvore i nova radna mjesta. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter