Nove terase u Prolazu sv. Teodora

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić tijekom srpnja donio je odluku o nadopuni gradske Odluke o kriterijima za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa ugostiteljskih objekata. Riječ je zapravo u davanju zelenog svijetla za postavljanje dodatnih stolova i širenje postojećih terasa ili pak za otvaranje novih terasa ugostiteljskih objekata u gradu.

Deset lokacija

Novom je odlukom dakle odobreno da se promijene ili nadopune novim proširenjem ugostiteljske terase na više lokacija. Navedene su tako redom Veruda, Vidikovac - Verudela, Šijana -Monvidal (Koparska); Flanatička ulica - Narodni trg; Danteov trg - Cleriseauova ulica, Forum - Kapitolinski trg, Kandlerova ulica  -Prolaz sv. Teodora, Maksimijanova te Zagrebačka ulica.

Povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika nadležnih gradskih odjela, ali i Hrvatske gospodarske komore, na svojoj je sjednici raspravljalo o prijedlogu za organiziranje ugostiteljskih terasa u Prolazu sv. Teodora te su zaključili da je, "u cilju ostvarenja što ugodnijeg, atraktivnijeg i nadasve ljepšeg prostora predmetne lokacije, potencijalnim korisnicima terasa potrebno uvjetovati jednoobrazne i kromatski usklađene elemente za opremanje terasa". Zahtjev za zauzimanje te javne površine dali su "Shipyard pub" i caffe bar "Riva".

Odbijeni zahtjevi

Od ostalih, zahtjev za proširenjem postojećih terasa dali su ugostiteljski objekt "Nonno" na Forumu, restoran "Kantina" u Flanatičkoj, "Snack express" u Zagrebačkoj, Josip Urti u Ulici Sergijevaca, Brionka u Koparskoj te Tržnica u ime ugostiteljskog objekta "Kashmir Lounge" za postavljanje terase unutar prostora tržnice. Nadalje proširenje terase odobreno je obrtu "Pompei" u Clarisseauovoj ulici, "Miss Bul" u Dobrićevoj ulici koji će terasu postaviti unutar okućnice, fast foodu Ham Njam na Verudeli te objektu Sara u Krležinoj, ali ukoliko ishodi suglasnost suvlasnika. U konačnici Povjerenstvo nije raspravljalo o zahtjevu Biljane Biljuh iz Šišana jer je u tijeku stjecanje vlasništva nad nekretninom koja je bila predmet zahtjeva, jer je riječ o optantskom vlasništvu.

Međutim, neki zahtjevi i nisu odobreni. Tako dodatni stolovi nisu odobreni "Cyber caffeu" u Flanatičkoj ulici, "Rolls peku" u Flacijusovoj te "Old City baru" na Danteovom trgu. Obrtu "Amor Victoria" u Ulici Sergijevaca nije odobreno postavljanje tende, a obrtu "Valli delicious one" na Kapitolinskom trgu postava montažnog podesta. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter