Nove pogodnosti za istarske obrtnike

Armando Miljavac, Vladimir Smoković, Mario Paliska i Eros Sorić (M. RIMANIĆ)
Armando Miljavac, Vladimir Smoković, Mario Paliska i Eros Sorić (M. RIMANIĆ)

Direktor Autokuće Etradex Vladimir Smoković i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji. Ugovorom, kako je pojasnio Armando Miljavac, član Uprave Etradexa, ostvaruju se popusti za članove Obrtničke komore. Najveći popust, od 25 posto, ostvaruje se na konzumaciju hrane i pića u restoranu Pazin Zapad. Uz to, obrtnici i članovi njihovih obitelji ostvaruju popust na gorivo od 10 lipa po litri, a ugovorni kupci imaju mogućnost odgode plaćanja.

Kupnjom čipa, koji za obrtnike košta 14 kuna, dakle 50 posto manje od pune cijene, ostvaruju se popusti na kasi u bar-restoranu, izuzev za skupinu artikala u trgovini koji nisu u posebnom režimu kao što su kruh, novine i bonovi. Popusti se nadalje odnose na autoopremu, rezervne dijelove, ulja, maziva, autogume te usluge autoservisa i autopraonice. "Na ovaj ugovor odlučili smo se jer želimo pomoći okruženju da se trgne iz letargije koja vlada na tržištu", kaže Miljavac.

Obrtnička komora Istarske županije trudi se pomoći obrtnicima, a osim ovog ugovora s Etradexom, postoje slični sporazumi s bankama i zdravstvenim institucijama čime komorski doprinos nije teret već ušteda. Stoga će se, kako najavljuje Paliska, širiti lepeza pogodnosti za članove komore. Istarska Obrtnička komora ima više takvih sporazuma nego sve županije u Hrvatskoj zajedno. Zbog toga se istarskoj komori javljaju renomirane tvrtke koje žele sklopiti ugovore o poslovnoj suradnji, rekao je Paliska. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter