Nove medulinske ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je budžet za gradnju u medulinskoj opcini skresan za cak pet milijuna kuna te nakon prvotnih 31 sada iznosi 26 milijuna kuna, na medulinskoj prometnici "vertikala Burle" zapoceli su radovi vrijedni 1,6 milijuna kuna.

Nakon što je odstranjen sloj zemlje i prokrcen dio oko ulaza prve konture buduce prometnice vec se naziru. U tijeku je prva faza izgradnje koja podrazumijeva trasu od 130 metara.

"Vertikala" je vrlo važan opcinski projekt koji ce, osim povezivanja ulaza u Medulin s morem, dodatno rasteretiti raskrižje kod spomenika. Prometnica je svojevrsna zaobilaznica koja ce izlaziti na more, prema Vižuli.

Za nastavak gradnje do Sige vec je izraden idejni projekt, a koji ce se realizirati iducih godina. Radove izvodi tvrtka Cesta. Vertikala je tako postala dio opsežnih gradevinskih radova koji se izvode na ulazu u Medulin. Ondje ce se, uz novi vrtic, za oko 3,5 milijuna kuna izgraditi i kružni tok s malom zaobilaznicom koja ce voditi oko vrtica do Ližnjanske ceste.

Završetkom tih projekata, rekao je svojedobno nacelnik Goran Buic, prometno ce se rasteretiti Medulin i izbjeci ce se prometne gužve, posebice ljeti.

U Medulinu je u tijeku i gradnja na prometnici Slani puc - Ližnjanska. U tijeku je postavljanje postavljenje optickih kablova te se obavljaju posljednje pripreme za asfaltiranje prometnice.


Podijeli: Facebook Twiter